Η τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας των επαφών του στην Πρίστινα.

«Η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά» είπε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στα θέματα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι συζητήθηκαν η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή, ο διάλογος Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα, η επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών και θέματα ενέργειας.

«Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Δένδιας.

.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Ν. Δένδια στην έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου
Επόμενο άρθροH ΕΡΤ στα Βαρώσια: Αποκλειστικές εικόνες και δηλώσεις (video)