Από τη ΔΕΥΑΜΒ, αναφορικά με τη διάθεση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων σε ακτή στον Σωρό (Αγκίστρι), ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στο σημείο της βλάβης πραγματοποιείται καθημερινή δειγματοληψία του τμήματος του επεξεργασμένου λύματος που διατίθεται στην ακτή.
Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζονται τα αποτελέσματα του τριημέρου Σάββατου 11/09, Κυριακής 12/09, Δευτέρας 13/09.

Προκύπτει με σαφήνεια, ότι το επεξεργασμένο λύμα πληροί απολύτως τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του βιολογικού και δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά στην αποκατάσταση της βλάβης, εντός της εβδομάδας οι τεχνικές υπηρεσίες θα καταλήξουν στον πλέον δόκιμο τρόπο αποκατάστασης και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση συνοδευόμενη από χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.”
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΜΒ δεν διευκρινίζει αν τα όρια διάθεσης από το νομοθέτη, αφορούν τη διάθεση των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την ακτή και σε αρκετό βάθος ή τη διάθεση λυμάτων επιφανειακά σε ακτή και στη συνέχεια στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Επίσης δεν αναφέρεται αν υπάρχει χρονικό όριο διάθεσης των αποβλήτων υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Προηγούμενο άρθροΖ. Μακρή: «Έτοιμες οι μελέτες του ΓΕΛ Αλμυρού από την ΚΤΥΠ Α.Ε.»
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Ένταση σε σχολείο με γονείς αρνητές – Πήγαν το παιδί τους χωρίς self test, απειλούσαν και συνελήφθησαν