Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν χθες σε όλη την Κρήτη, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν προβλήματα με ζημιές σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει διακοπές ρεύματος ανά περιοχές, προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών.
Ο Γιάννης Βρέντζος, μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ τόνισε ότι η παραγωγή ρεύματος δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση, την ώρα που οι Μονάδες διαθέτουν γηρασμένα μηχανήματα, τα οποία βγαίνουν συχνά εκτός λειτουργίας.
Στη χθεσινές διακοπές, σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια ενέργειας έφτασε τα 150 MW, ενώ το πρόβλημα εντάθηκε λόγω της άπνοιας που έθεσε εκτός λειτουργίας τις ανεμογεννήτριες, ενώ το βράδυ τα πράγματα χειροτέρεψαν γιατί δεν υπήρχε η συνδρομή των φωτοβολταϊκών.
Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, το σύστημα σε όλη την Κρήτη θα παρουσιάζει προβλήματα, κυρίως τις ημέρες που οι θερμοκρασίες θα κινούνται στα όρια του καύσωνα, δηλαδή στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία
Επόμενο άρθροΠρώτο στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Κρήτης