«Να ενώσουμε και πάλι την δημοκρατική παράταξη και να λειτουργήσουμε ως εφαλτήριο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την πολύπλευρη κρίση της τελευταίας δεκαετίας»

 

“ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ονειρεύονταν ένα μικρό, βολικό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ συμπλήρωμα τους, σε μία σχέση συναλλαγής. Είναι μακριά νυχτωμένοι – και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Οι 212.000 προοδευτικοί πολίτες το Νοέμβριο του 2017 μας έδωσαν μία εντολή.

 

Να ενώσουμε και πάλι την δημοκρατική παράταξη και να λειτουργήσουμε ως εφαλτήριο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την πολύπλευρη κρίση της τελευταίας δεκαετίας”, δηλώνει μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.

 

Υπογραμμίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν ακολουθεί ούτε δεξιά στροφή, ούτε ίσες αποστάσεις. “Πορευόμαστε αυτόνομα, με πυξίδα το “Σχέδιο Ελλάδα”, το προοδευτικό πρόγραμμά μας για έξοδο από την κρίση, για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη”, αναφέρει και επικρίνει τον κ. Τσίπρα πως στρώνει το χαλί για τις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη.

 

“Είναι η νέα Δεξιά, που προετοιμάζει το έδαφος για την original, την παλιά Δεξιά. Το νέο παιδί από το Περιστέρι δεν το βάζει απέναντι μόνον ο κ. Μητσοτάκης που του κάνει μόνο για ψυκτικός, το βάζει απέναντι και ο κ. Τσίπρας, που του στερεί ευκαιρίες, με την πολιτική των υπερπλεονασμάτων και της αναιμικής ανάπτυξης.

 

Δεν είναι λοιπόν θέμα ίσων αποστάσεων από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Είμαστε απέναντι στην δεξιά πολιτική, από όπου κι αν προέρχεται”, τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

 

Ασκεί οξεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι είναι ο μέγας χορηγός της Νέας Δημοκρατίας γιατί, αναφέρει, “από την πρώτη στιγμή, ο μεγάλος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΠΑΣΟΚ και τώρα το Κίνημα Αλλαγής. Στόχευαν να λεηλατήσουν τον χώρο μας – και σε έναν βαθμό, το πέτυχαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης, όταν πολλοί απογοητευμένοι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ.

 

Αγιοποίησαν την καταστροφική πενταετία του Κώστα Καραμανλή και στοχοποίησαν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι τάχα έφερε την κρίση. Ψέμα στο ψέμα, αποενοχοποίησαν τη Νέα Δημοκρατία και ενοχοποίησαν το μοναδικό κόμμα που προσπάθησε με ειλικρίνεια, αλλά χωρίς κανένα σύμμαχο, να μην χρεωκοπήσει η χώρα. Οι πολίτες πλέον ξέρουν την αλήθεια και επανατοποθετούνται”.

 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί ότι η επιστροφή τη Δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα”. Αυτόν τον αγώνα μόνο μια Εθνική Ελλάδος στο γήπεδο μπορεί να τον κερδίσει.

 

Η ανάκαμψη της οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων, η ανατροπή του γραφειοκρατικού κράτους με αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, η ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η επούλωση των πληγών στους θεσμούς, απαιτούν σκληρό αγώνα και συλλογική δουλειά.

 

Προοδευτικό πρόγραμμα και αποτελεσματικές λύσεις που ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσφέρει. Όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι της χώρας. Θα οδηγηθούμε στα ίδια αδιέξοδα”, υπογραμμίζει.

 

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι “το Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους πολίτες να δώσουν ισχυρό μήνυμα αλλαγής και πολιτικής ανατροπής τώρα. Εντολή για εθνική συνεννόηση. Ένα μεγάλο μάθημα πήραμε από την κρίση που κρατάει δέκα χρόνια: ότι καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί μόνη – ή με έναν βολικό συνεταίρο, όπως ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο – να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της χώρας”.

 

“Η Παράταξή μας πορεύεται σταθερά και με ανοιχτά χαρτιά πάνω στο τραπέζι. Με το πρόγραμμα μας, τις θέσεις μας και την πολιτική μας ταυτότητα. Και δεν αυτό δεν αλλάζει”, συμπληρώνει.

 

Τέλος αναφορικά με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο η κ. Γεννηματά δηλώνει: “Απαιτείται μεγάλη προσοχή, τόσο από την κυβέρνηση – όσο παραμένει στην εξουσία εν αναμονή των εθνικών εκλογών – όσο και από όλα τα κόμματα. Χρειάζεται επαγρύπνηση, αλλά προς Θεού, όχι πρωτοβουλίες τύπου Πρεσπών, όπως έσπευσαν να ζητήσουν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα και το δηλώνουμε με σαφήνεια: δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη δέσμευση στα εθνικά θέματα από αυτήν την Κυβέρνηση στο τέλος της θητείας της. Και βεβαίως, μετά από τις εκλογές, απαιτείται επιτέλους εθνική συνεννόηση για το μείζον θέμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπό το 2020 η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων
Επόμενο άρθροΗ Ε.Ε. δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στη Βόρεια Μακεδονία