Μοιράσου το άρθρο:

Την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της πόλης. Να υπενθυμιστεί ότι στο ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά συμμετέχουν συμμετέχουν, ο καταγόμενος από την Αργιθέα, δημοσιογράφος, Σύμβουλος και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργού κ. Παππά, Αγόρης Κων/νος, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας Αντωνίου Ηλίας, ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Βερίλλης Δομήνικος, και οι μέχρι πρότινος βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Βράντζα Παναγιώτα, Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα και Λάππας Σπύρος, οι οποίοι μίλησαν για το μήνυμα και τη σημασία των εθνικών εκλογών.

Η κ. Κατσαβριά τόνισε ότι το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. «Στις εκλογές οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον αυτής της χώρας, για την κυβέρνηση που θα συνεχίσει το μεγάλο έργο της θεμελίωσης του σύγχρονου κοινωνικού κράτους ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε πολιτικές που αφορούν τους λίγους, σε πολιτικές που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, σε πολιτικές που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα. Ειμαστε αισιόδοξοι, με το θετικό μας έργο, το οποίο είναι το μεγάλο μας όπλο. Μ αυτό το έργο καλούμε τον ελληνικό λαό να ζυγίσει, τι κάναμε εμείς αυτήν τη δύσκολη τετραετία και τα επιτεύγματά μας, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις μας, και που μας έφεραν οι πολιτικές των προηγούμενων ετών . Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα επιλέξει ξανά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να τον εκπροσωπήσει και ειμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο που επιτελέσαμε αυτά τα δυσκολα, τραγικά μνημονιακά χρόνια. Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που στήριξε αυτήν την κυβέρνηση, που κράτησε δυνατά και παρά τις θυσίες του είναι ακόμη εδώ και στηρίζει τις προσπάθειές μας».

Ο κ. Λάππας υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο που τα λόγια πρέπει να είναι λίγα και πολλές οι πράξεις. Έχουμε καλέσει τον ελληνικό λαό να δει δυο πίνακες. Τον πίνακα των μέτρων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα, και των τοπικών βουλευτών για την κοινωνία της Καρδίτσας, και από την άλλη μεριά τον πίνακα, τον χάρτη των διακηρύξεων, των προτάσεων και του προγράμματος της ΝΔ». Η σύγκρισή τους πρέπει να είναι απόλυτη, ανέφερε ο κ. Λάππας και δεν μπορεί να πάει στην κάλπη ανενημέρωτος ο λαός. «Πρέπει να ενημερωθεί για τα πάντα, διότι αποδείχθηκε ότι στις ευρωεκλογές χάσαμε πλήρως ως ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση και ως κόμμα τη μάχη της ενημέρωσης, και αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ακόμα ότι στη χώρα μας δεν έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά μια μιντιακή δημοκρατία, δηλαδή έχουμε μια μιντιοκρατία, δυστυχώς. Επειδή ήμουν στις επιτροπές που ήλεγξε και τις πράξεις και τις παραλείψεις, και παράνομες πράξεις, των μιντιαρχών, πρέπει να σας πω ότι από τη δεκαετία του 1970 λέγανε οι αριστεροί τότε στην Ευρώπη ότι όποιος θα ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης θα ελέγξει την εξουσία.Και βρισκόμαστε δυστυχώς λίγο πριν απ αυτό το θλιβερό φαινόμενο. Η ελληνική κοινωνία, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός πρέπει να σηκωθεί από τους καναπέδες από τις καρέκλες και να τεθεί ο ίδιος φραγμός σε αυτά τα σκοτεινά, θα έλεγα εγώ, σχέδια». Σε άλλο σημείο ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στη φράση του κ. Τσακαλώτου, «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Και μεις οι άνθρωποι της αριστεράς βεβαίως θα αντιμετωπίσουμε και ήττες, όπως έγινε στις ευρωεκλογές. Όμως δεν μας απογοητεύει. Πάντα είχαμε έναν σύμμαχο, μόνο τον ελληνικό λαό, ούτε μιντιάρχες είχαμε ούτε συμφέροντα που να χρηματοδοτούν και να αιμοδοτούν τον πολιτικό μας αγώνα. Μόνο τους Έλληνες πολίτες είχαμε και τους καλούμε όλοι, όρθιοι, μαζί μας τώρα, να μπούμε φραγμός και τείχη αδιαπέραστα σε αυτά τα άνομα συμφέροντα των ολιγαρχών και όλων αυτών, τα οποία εκφράζει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, και είναι γνωστά: θέλουν να κρύψουν τα πρόγραμμά τους γιατό τρομάζουν τον ελληνικό λαό. Αλλά κάθε ένα στέλεχός τους, κάθε μέρα, σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης αποκαλύπτει ένα σημείο του πρόγραμματός τους, σκοτάδι, οπισθοδρόμηση, άλωση, ερήμωση. Εάν ο ελληνικός λαός θέλει να επιλέξει αυτό, ας αυτοκτονήσει». Τελος, είπε ότι όλοι εχουν ευθύνες, την κορυφαία οι πολιτικοί. Όμως δεν είναι άμοιρος και ο τελευταίος πολίτης, που την ώρα της κάλπης θα ρίχνει την ψήφο του.

Η κ. Βράντζα επεσήμανε ότι εχουν περάσει 4,5 χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πρώτη βουλή, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες τις οποίες παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ όμοιες με καταστάσεις πολέμου. «Είχαμε μια απώλεια 25% του εθνικού προϊόντος μας, είχαμε την ανεργία εκτοξευμένη στο 28%, και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Τότε ξεκίνησε ένας δύσκολος αγώνας, με μάχες που χάθηκαν, με λάθη και με υποχωρήσεις. Τότε ακριβώς η κυβέρνηση έθεσε το βασικό στόχο. Να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Μετά από σκληρλη δουλειά, μετά από επιμονή και υπομονή του ελληνικού λαού, φτάσαμε στον Αύγουστο του 2018 και φάνηκε τότε ότι επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος. Η έξοδος της χώρας από τη σκληρή και εκδικητική εν πολλοίς επιτροπεία σηματοδότησε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η έξοδος αυτή δε σημαίνει αυτόματα ότι ζούμε και την έξοδο από την κρίση. Και αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα των εθνικών εκλογών. Ή θα συνεχίσουμε την πορεία της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που αφορά τους πολλούς ή θα επιστρέψουμε σε μνημονιακές πρακτικές, φιλικές προς τις αγορές και τους τραπεζίτες και σε μια ανάπτυξη, στο βωμό της οποίας θα θυσιαστούν και το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα. Προφανώς οι πολίτες θα αποφασίσουν πως θα συνεχίσουμε. Εμείς οφείλουμε να τους πούμε τι κάναμε μέχρι τώρα και αυτά που πετύχαμε, αλλά και το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα. Και ο αγώνας μας θα είναι πιο δύσκολος γιατί έχουμε απέναντι το υπερόπλο τους, μια στημένη προπαγάνδα με υπερόπλο το μιντιακό τους κατεστημένο. Εμείς παραμένουμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο κ. Αγόρης, ο νεότερος υποψήφιος του ψηφοδελτίου με ένα ευρηματικό τρόπο αναφέρθηκε στα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπω εδώ έναν έμπειρο σύντροφο τον οποίο είχα συναντήσει το 2015 Τότε, μέσα στις δυσκολίες του Σεπτεμβρίου δεν ξέραμε πως θα προχωρήσουμε, τι θα καταφέρουμε, και τον ρώτησα, πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Και μου απάντησε, μην ανησυχείς, σε λίγα χρόνια θα έχουμε βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, θα έχουμε ρυθμίσει το χρέος θα έχουμε ρίξει την ανεργία δέκα μονάδες θα έχουμε διπλάσιο αποτέλεσμα στις επενδύσεις σε σχέση με το ΄14, θα έχουμε οικοδομήσει κοινωνικό κράτος και θα το έχουμε πάει πάνω από 3 δις ευρώ, θα έχουμε δώσει άδεια στα κανάλια , θα έχουμε φτιάξει τους αυτοκινητόδρομους. Θα του δοθεί η ευκαιρία να μας τα πει τώρα αν σηκώσει το χέρι του…… Φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο, κανείς τότε δεν ήταν τόσο αισιόδοξος , κανείς δεν περίμενε όλα αυτά που θα γίνουν αυτά τα 4 χρόνια» . Ο κ. Αγόρης επεσήμανε ότι δόθηκαν μάχες και από τους πολίτες, αριστερούς και δεξιούς, δόθηκαν μάχες και από τα κυβερνητικά στελέχη με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα και από τους βουλευτές του νομού, από ανθρώπους που δούλεψαν στις τοπικές κοινωνίες, από ανθρώπους που συμπαρατάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο, αλλά και από νέους που «δώσαμε μάχες σε υπουργεία, σε φορείς, σε γραμματείες , τομέα τον τομέα, θέμα το θέμα, άξονα τον άξονα για να προχωρήσει η Ελλάδα και να υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν λάθη και καθυστερήσεις. «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι, παρότι είμαστε υπερήφανοι για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ότι μπορεί να βγει ο μήνας με αυτά τα χρήματα, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν αργήσαμε τις 120 δόσεις ή τη στήριξη των συνταξιούχων, αλλά είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μαζί το δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης».

Ο κ. Βερίλλης είπε: » Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτήν τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια να αγωνιστώ για τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα. Θεωρώ ότι υπάρχει μια σύγκρουση σ αυτές τις εκλογές πραγματικά δύο κόσμων. Από τη μια είναι η προοδευτική λογική η οποία συγκρούεται με νεοφιλελεύθερες απόψεις τις οποίες εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο η Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξει μια συσπείρωση του προοδευτικού κόσμου για να έχουμε στα επόμενα χρόνια μια πορεία αναπτυξιακή και δίκαιη». Παράλληλα τόνισε ότι του δίνεται μέσω της υποψηφιότητάς του να συνεχίσει τον αγώνα του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νομού Καρδίτσας.

Τέλος ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο, «το οποίο πρέπει να αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, γιατί εμπεριέχει ανθρώπους της καθημερινότητας, ανθρώπους του νομού, της πόλης, ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τα αγροτικά ζητήματα, ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη. Εγώ εκπροσωπώ τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και γνωρίζω και από το ΕΒΕ από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα χρόνια των μνημονίων. Τολμώ να πω ότι τα τελευταία χρόνια η κρίση ακούμπησε ισχυρά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όμως με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ήταν καλύτερη από ότι θα ήταν με κυβέρνηση ΝΔ . Ζήσαμε στο πετσί μας την πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, το πόσα μαγαζιά ήταν κλειστά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν απίστευτα χρέη στην εφορία που δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα αυτά είναι σε καλύτερη πορεία σήμερα, με τις 120 δόσεις. Δε λύσαμε όλα τα προβλήματα, έχουμε δρόμο. Γι αυτό λοιπόν τους καλώ να σταθούν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλευρό των ανθρώπων της καθημερινότητας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Ας σκεφτούμε, για τα προβλήματα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι κυβερνήσεις ετών, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που σε αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να λύσει σε όλες τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος. Αν το θεωρούν αυτό, ας μην μας στηρίξουν. Αλλιως ας δώσουν ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για το έργο του θα κριθεί στην επόμενη τετραετία».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝ. Νεντίδης: «Άμεση επάνοδο στην ελίτ του ποδοσφαίρου»
Επόμενο άρθροΕκλογική συνεργασία συμφώνησαν Β. Λεβέντης και Ν. Νικολόπουλος