Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην αραβική χερσόνησο θα επισκεφτεί και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ηδη συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας.

Στη συνομιλία που είχαν ο Σαουδάραβας υπουργός δρ. Μαγίντ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Κασάμπι επεσήμανε ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη βελτίωση στη χώρα  από τότε που αναλάβατε την κυβέρνηση. Η αβεβαιότητα έχει τελειώσει κάτι που επηρέαζε τις επενδύσεις». «Πρέπει και οι δυο χώρες να κάνουν την  προετοιμασία τους σωστά», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να δούμε το ποιες είναι οι ευκαιρίες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναγνωρίσατε την μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει στη Ελλάδα. Θεωρούμε την Σαουδική Αραβία ως στρατηγικό εταίρο στην προσέλκυση επενδύσεων. Πολλά έχουν αλλάξει, θα χαρούμε να υποδεχθούμε την αντιπροσωπεία σας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα θα αναπτυχθεί  τα επόμενα χρόνια. Η συγκυρία είναι σωστή να έρθουν εταιρείες στην Ελλάδα και το αντίστροφο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επίσης συνάντηση -παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών- με τον Διοικητή του Public Investment Fund (PIF) Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν.

Αργότερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας (και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου), Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Χαμίντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Αραβική Χερσόνησο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι με τις επισκέψεις αυτές κλείνει ένας κύκλος επενδυτικών ταξιδιών του πρωθυπουργού σε όλο τον κόσμο.

Πηγή ΕΡΤ, Αποστολή Γιάννης Τρουπής

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιπλέον πόροι για έργα νερού στη Θεσσαλία – Έργα και σε Μακρυράχη, Πουρί, Ζαγορά
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα