Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα», ανακοίνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό.

 

«Η ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο προκειμένου να σωθούν ζωές», δήλωσε ο Γκουαϊδό από τη συνοριακή πόλη Κούκουτα της Κολομβίας.

 

Στο μεταξύ, Βενεζουελάνοι στρατιώτες που έχουν αποκλείσει μια γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές που περπατούσαν προς τα σύνορα για να παραλάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την κολομβιανή πλευρά, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Φορτηγό που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθε από τη Βραζιλία στη χώρα, σύμφωνα με βουλευτή της αντιπολίτευσης

 

Ένα φορτηγό που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια πέρασε στη Βενεζουέλα από τη Βραζιλία σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα), δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Μιγκέλ Πισάρο, στους δημοσιογράφους στο Καράκας.

 

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters δήλωσε, ωστόσο, ότι αν και το φορτηγό βρίσκεται στο έδαφος της Βενεζουέλας, δεν έχει περάσει ακόμη από το τελωνειακό σημείο ελέγχου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες προστασίας από τους θυελλώδεις ανέμους
Επόμενο άρθροΗ κυβέρνηση ναρκοθετεί τα θεμέλια της οικονομίας