Αβέβαιο είναι ακόμα εάν θα πραγματοποιηθεί ή εάν θα οδηγηθεί σε εκ νέου ματαίωση η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie.

 

Την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει –όπως υποστηρίζει- τις επαφές με επενδυτές και τράπεζες, με σκοπό την εξασφάλιση επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν είναι σαφές ούτε ποια θα είναι η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους αυτούς μετά την αποχώρηση της ΕΥ, αλλά ούτε και πότε θα τους παραδώσει.

 

Από την άλλη συνεχίζονται οι προσπάθειες εκπόνησης ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας και να καταφέρει να βγει από την «εντατική», με την Deloitte να έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου.

 

Στο τραπέζι των συζητήσεων μπαίνουν όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της συμμετοχής των τραπεζών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ώστε να εξευρεθεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο αναχρηματοδότησης της Folli Follie.

 

Το μέλλον της εταιρείας θα το κρίνουν οι ομολογιούχοι, αφού για να προχωρήσει το οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε τουλάχιστον 60% των ομολογιούχων και πιστωτών της.

 

Την ίδια στιγμή, ο οικονομικός Εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης περνάει από κόσκινο όλα τα οικονομικά στοιχεία και εξετάζει τους ισολογισμούς όλων των χρήσεων προ του 2017, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία των φυσικών προσώπων που έχουν σχέση με την εταιρεία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Αναστασιάδης θα τα πει με τον Ακιντζί
Επόμενο άρθροΠτωτικά οι ευρωαγορές