Μοιράσου το άρθρο:

Το έργο διάνοιξης της Καραμπατζάκη θα προχωρήσει κανονικά διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά το Δ.Σ. ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος με αφορμή απόφαση για καθορισμό αμοιβής νομικού για τη στήριξη του δήμου Βόλου στο συμβούλιο της Επικρατείας όπου προσέφυγαν κάτοικοι.  Ο δήμαρχος εξήγησε στο σώμα ότι οι κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν και πήραν, «παραπλανώντας το Δικαστήριο, προσωρινή διαταγή, που απαγορεύει προσωρινά  το κλάδεμα των δένδρων και ο Δήμος Βόλου κατέθεσε αίτηση αναστολής, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στον Άρειο Πάγο». Μάλιστα επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προνομιούχοι κάτοικοι που να ζουν στην περιοχή των δύο τετραγώνων μήκους της αναπλασμένης οδού.  Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Επιπλέον με τις αρνητικές ψήφους των Θ. Τσαλούχα και του ανεξάρτητου Θεολ. Διαμαντένια, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε η συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για παροχή  υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου στις υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Βόλου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000 € χωρίς Φ.Π.Α.

Ο κ. Τσαλούχας επανέλαβε τη θέση της παράταξής τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού με το Αχ. Μπέο ότι δεν είναι αυτό ιδιωτικοποίηση.  «Ο Δήμος Βόλου πληρώνει 2,5 εκ. € περίπου τον χρόνο σε ρεύμα και ταυτόχρονα έχει όλη τη συντήρηση. Τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη προσωπικού καίγεται μια λάμπα και μπορεί να αλλαχθεί μετά από μήνες. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης 18.000 λαμπτήρες θα αλλαχθούν και ο Δήμος όχι μόνο δεν χάνει αλλά θα κερδίζει. Οι πολίτες δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για 12 χρόνια.  Για την έγκριση για τον ειδικό σύμβουλο, πείτε μου έναν ειδικό από το Δήμο Βόλου που θα μπορούσε να ελέγξει», εξήγησε ο Αχ. Μπέος. Ο κ. Τσαλούχας επέμεινε ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει από το δήμο, αν γινόταν προσλήψεις με τον δήμαρχο να του απαντά, ότι η παράταξη της ΛΑΣ πήρε την απάντησή της από τους πολίτες που επέλεξαν τον Αχ. Μπέο και πάλι για δήμαρχο.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Διαθέτουμε σχέδιο για τη Μαγνησία”
Επόμενο άρθροΑχ. Μπέος: Μπορούμε και θα επιχορηγούμε συλλόγους