Με την πεποίθεση ότι η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας μπορεί να έχει οφέλη και για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος, ξεκινάει τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Σοϊγκού, στη Μόσχα.

 

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «μέσα στο διεθνές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί θα επιδιώξουμε μία στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία. Υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν και είναι η συντήρηση των αμυντικών υλικών που έχει η Ελλάδα από τη Ρωσία. Ελπίζουμε, επίσης, σε μία επαναφορά του συστήματος κλίρινγκ, που θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε τις εξαγωγές αγροτικών μας προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα κυρίως προς τη Ρωσία, ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε πολλούς λογαριασμούς του υπουργείου Άμυνας».

 

Ο κ. Καμένος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την επωνυμία «Μέρες του ΟΧΙ», που γίνεται στο Μουσείο της Μόσχας, στη βάση εκσυγχρονισμένου υλικού της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης της Ελλάδας.

 

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική έκθεση, διότι εδώ και πολλά χρόνια δεν θυμίζουμε στους Ρώσους ότι είμασταν μαζί στον πιο καταστροφικό πόλεμο της ιστορίας. Και όχι απλά σύμμαχοι, αλλά η Ρωσία και η Ελλάδα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου. Πολλές από τις φωτογραφίες εκτίθενται για πρώτη φορά και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της έκθεσης», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

 

Επίσης, μίλησε για τις δυσκολίες που υπήρξαν στις διμερείς σχέσεις. «Δεν είναι ευχάριστες οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνουμε, η κάθε πλευρά, ό,τι καλύτερο μπορεί, προκειμένου να διευκολύνουμε τις ιστορικές σχέσεις των δύο λαών» σημείωσε.

 

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην κρίση της ορθοδοξίας. «Να βοηθήσουμε να υπάρξει μία λύση και στο θέμα της ορθοδοξίας, η οποία έχει πληγεί βάναυσα από αυτό το σχίσμα που έγινε και που δεν είναι προς όφελος κανενός, ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ρωσίας, ούτε της ίδιας της ορθοδοξίας» επισήμανε.

 

Νωρίτερα, το πρωί, ο Έλληνας υπουργός, συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό διοικητή της Μόσχας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τα τείχη του Κρεμλίνου.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆτυπη συνάντηση υπουργών Ενέργειας Ελλάδας
Επόμενο άρθροΗ μεγάλη έξοδος του Facebook