Δύο φορές ξέσπασε κύμα κορονοιού στην ιστορία χωρίς να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Την τρίτη ήταν και η φαρμακερή, και μας είχαν προειδοποιήσει, αλλά το σύστημα Υγείας και τα αντανακλαστικά μας ήταν κάκιστα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και εμείς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο, η ιστορία το έχει δείξει αμέτρητες φορές, η επιστήμη πατάει πάνω σε ιούς (κορονοιούς) και μελέτες για τουλάχιστον μια δεκαετία και βγάζει πλέον εμβόλιο, για την αντιμετώπιση ενός ιού που μας έχει εξοντώσει επί δύο συναπτά έτη, σε ταχύτητες φωτός και εμείς λέμε το δικό μας… ΟΧΙ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ποτέ στο παρελθόν, βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την επιβαρυμένη επιδημιολογικά εικόνα από την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε κατεπείγουσα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου με τη συμμετοχή και των βουλευτών του νομού, τονίστηκε η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων όπως διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικές μονάδες υγείας του Βόλου, αποσπάσεις προσωπικού από Κέντρα Υγείας και επιτάξεις και ιδιωτών υγειονομικών σε δεύτερο στάδιο.

Στην σύσκεψη καταδείχτηκε η αδυναμία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου και συγκεκριμένα του Διοικητή κ. Γιάννη Ντόκου να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του νέου κύματος πανδημίας και εξετάστηκε η άμεση εμπλοκή του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ από τη Λάρισα, του κ. Φώτη Σερέτη, ώστε να δρομολογηθούν γρήγορα οι έκτακτες ενέργειες.

Σε ανακοίνωσή του, ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρει: “Λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στο Νομό της Μαγνησίας ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης ενεργοποιεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο αύξησης κλινών Covid και non Covid ασθενών με τη συνεργασία Κέντρου Αποκατάστασης και Ιδιωτικό Θεραπευτήριο στο Βόλο διαθέτοντας προς το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου 20 κλίνες για νοσηλεία Covid περιστατικών στο Κέντρο Αποκατάστασης και 10 κλίνες για παθολογικά περιστατικά και 2 κλίνες ΜΕΘ για non Covid περιστατικά σε Ιδιωτικό Θεραπευτήριο.

Παράλληλα πέραν του τακτικού προϋπολογισμού το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου έχει ήδη επιχορηγηθεί τις τελευταίες ημέρες με το ποσό των 707.898,38 € για τη αντιμετώπιση δαπανών για covid ασθενείς (φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, κλπ).”

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυκλινική Άνασσα θα διαθέσει 10 κλίνες για περιστατικό non covid και 2 κλίνες ΜΕΘ, επίσης non covid ενώ το Κέντρο Αποκατάστασης Κένταυρος θα διαθέσει, επίσης άμεσα, 20 κλίνες για περιστατικά covid.

Στη σύσκεψη τέθηκαν διάφορα θέματα όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, οι χαμηλές πιστώσεις για την Υγεία κ.α. ενώ έγινε γνωστό στη σύσκεψη ότι υγειονομικοί αρνήθηκαν να μετακινηθούν εκτάκτως στο Νοσοκομείο Βόλου από άλλες δομές υγείας της Μαγνησίας!

Συζήτηση έγινε για την επιστολή Μάνδρου με την οποία ενεργοποιήθηκαν δυνάμεις και υπήρξε αφύπνιση από έναν επικίνδυνο εφησυχασμό.

Τελικά αποφασίστηκε να αναλάβει η 5η ΥΠΕ από τη Λάρισα την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης και βουλευτές να πιέσουν προς το Υπουργείο Υγείας για την συνδρομή του.

Λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στο Νομό της Μαγνησίας ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης ενεργοποιεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο αύξησης κλινώνCovid και nonCovidασθενών με τη συνεργασία Κέντρου Αποκατάστασης και Ιδιωτικό Θεραπευτήριο στο Βόλο διαθέτοντας προς το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου 20 κλίνες για νοσηλεία Covid περιστατικών στο Κέντρο Αποκατάστασης και 10 κλίνες για παθολογικά περιστατικά και 2 κλίνες ΜΕΘ για nonCovidπεριστατικά σε Ιδιωτικό Θεραπευτήριο.

 

TAGS: | ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Προηγούμενο άρθροΠέραμα – Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες στις απολογίες τους οι 7 αστυνομικοί – Στον ανακριτή ο 14χρονος Ρομά
Επόμενο άρθροΒαρβιτσιώτης – Αν η Τουρκία δεν σεβαστεί διεθνές δίκαιο και ΟΗΕ δεν μπορεί να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη