Έπεσαν οι υπογραφές 

 

Τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR) υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

 

Η πρώτη χρήση του VAR θα γίνει το Σάββατο, 11 Μαΐου στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

 

Η πρώτη δοκιμή της λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα έγινε στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στις 5 Μαΐου για την 30η αγωνιστική της Super League.

 

Το έργο θα έχει πενταετή υποστήριξη από την κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital, αφορά 1205 αγώνες και με τη δυνατότητα επέκτασης εφόσον δώσει το «πράσινο φως» η ΕΠΟ.

 

Δεκαέξι γήπεδα διασυνδέονται με οπτικές ίνες και θα διασυνδέονται με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΠΟ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και κατασκευάζεται σε κτήριο που η ίδια η ΕΠΟ έχει επιλέξει με συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

 

Ο διαγωνισμός για της οπτικές ίνες έχει ήδη ολοκληρωθεί, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα θα ανακοινωθεί επισήμως η ολοκλήρωση του έργου. Θα μπορούν να παρακολουθούνται ταυτόχρονα οκτώ αγώνες, σε ισάριθμα δωμάτια, όπου θα βρίσκονται και οι διαιτητές VAR, οι οποίοι συμβουλεύουν το διαιτητή του αγώνα. Υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα επικοινωνίας που τα ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί.

 

Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου και να ολοκληρώσουν μέχρι τη σέντρα του επόμενου πρωταθλήματος, ένα έργο που απαιτεί περίπου εννέα μήνες.

 

Το καλοκαίρι οι Έλληνες διαιτητές θα εκπαιδευτούν, αλλά η UEFA θα είναι αυτή που θα ελέγξει την ετοιμότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη της χρήσης VAR σε όλα τα γήπεδα της Super League και όσον αφορά την απασχόληση Ελλήνων διαιτητών VAR.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΑΡΤ.ΒΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ
Επόμενο άρθροΠαροχές 12 εκατ. ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες