«Θεσμική εκτροπή» χαρακτήρισε την άρνηση της Ν.Δ και του Κινήματος Αλλαγής να μετάσχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Η Βουλή μέχρι και τη διάλυσή της, είπε, συνεχίζει να λειτουργεί και να παράγει νομοθετικό έργο».
Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός την είχε εξαγγείλει από το 2018.
«Ο πρωθυπουργός πολλές φορές είχε διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο, όπως δεν μειώθηκαν και οι συντάξεις», είπε ο κ. Σαντορινιός, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν αποφασιστεί αναγκαστικά ως εγγύηση προς τους θεσμούς, στην περίπτωση που δεν έπιανε η χώρα τα πλεονάσματα.
Σ’ ότι αφορά στην ανησυχία των Βρυξελλών, για δημοσιονομικό εκτροχιασμό λόγω των παροχών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα είναι κοστολογημένα και πως η χώρα θα καταφέρει να πιάσει πλεόνασμα 4,1% έναντι του στόχου που είναι 3,5%.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔ. Χαρίτου: Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο κακό παρελθόν
Επόμενο άρθροΑποκαθίσταται η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων