Ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Ειρήνης στη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο αποκατάστασης κεντρικών οδικών αρτηριών στην πόλη, μετά και την εγκατάσταση του νέου δικτύου ύδρευσης. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Βόλου, άμεσα πρόκειται να αρχίσει εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση και αναβάθμιση των πεζοδρομίων κατά μήκος της Ειρήνης.

Η εκτέλεση και η ολοκλήρωση της εργολαβίας με την ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Ειρήνης εντάσσεται στον προγραμματισμό του Δήμου Βόλου για τη γενικότερη αναβάθμιση βασικών υποδομών στη Νέα Ιωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και με αφορμή τη διάνοιξη τομών στο οδόστρωμα, προκειμένου να εκτελεστεί από τη ΔΕΥΑΜΒ το έργο αντικατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, με την απομάκρυνση πεπαλαιωμένων σωλήνων και την τοποθέτηση νέων και σύγχρονων, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Ειρήνης, με την ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος της.

Οι εργασίες από τα συνεργεία του αναδόχου εργολάβου άρχισαν την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώθηκαν εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, με την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ειρήνης να διεξάγεται πλέον κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Στο μεταξύ, την απόλυτη ικανοποίησή τους για την πλήρη αλλαγή εικόνας στη Λεωφόρο Ειρήνης εκφράζουν περίοικοι, καταστηματάρχες και διερχόμενοι οδηγοί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνταν οξυμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στη διέλευση των πεζών, κυρίως λόγω των τομών που διανοίχθηκαν για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Ωστόσο, με την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά και με την απαιτούμενη ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της αυτοψίας, που πραγματοποίησε προχθές, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνομιλώντας με εκπροσώπους του αναδόχου υπογράμμισε ότι η εργολαβία θα συνεχιστεί, χωρίς διακοπή, να εξελίσσεται στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, όπως Μαιάνδρου, Αναπαύσεως, Παρασκευοπούλου, και μόνο όταν ολοκληρωθεί στους συγκεκριμένους θα γίνει αξιολόγηση για τη συνέχιση σε άλλες οδούς.

Επιπλέον, ο Αχ. Μπέος συνομιλώντας με περιοίκους γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει και εργολαβία αποκατάστασης των πεζοδρομίων σε επιλεγμένα σημεία κατά μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, προκειμένου να είναι άνετη και ασφαλής η διέλευση των πεζών.

Προηγούμενο άρθρο«Ενημερώθηκα για την υποψηφιότητα Μαρινάκη, δεν αποσύρομαι»
Επόμενο άρθρο«The Ellinikon Moments»: Η Lamda Development υποδέχεται τον Σταύρο Ξαρχάκο σε μία ξεχωριστή συναυλία στο Ελληνικό