Το μήνυμα ελήφθη από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη από την Κέρκυρα όπου μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια κυβέρνηση θέλουμε, θέτοντας το δίλημμα ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις ή στην σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Με κύριο άξονα την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με το λαό ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο, δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη μεταφέροντας την απόφαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το κυβερνητικό έργο αλλά και το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις επικοινωνιακές αδυναμίες. Απολογιστικά τόνισε ότι : Παραλάβαμε ένα κράτος με άδεια ταμεία και παρουσιάζουμε σήμερα πλεόνασμα, παραλάβαμε τη χώρα σε άθλια κατάσταση και σήμερα διαθέτουμε ένα μαξιλάρι 32 δις, αναβαθμίσαμε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, δώσαμε βάρος στη στήριξη των αδυνάτων.
Στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ασφάλεια και ασφάλεια χωρίς δημοκρατία, τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την Κέρκυρα, και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι θέτει τα ζητήματα ασφαλείας με λαϊκίζοντα τρόπο επενδύοντας στο φόβο επειδή το συνέστησαν οι επικοινωνιολόγοι της.
Η κα Γεροβασίλη εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ζητήματα ασφάλειας ως υψηλής προτεραιότητας αλλά τόνισε ότι αυτή η μάχη είναι διαρκής και απαιτείται να ενσκήψουμε στις αιτίες που δημιουργούν την εγκληματικότητα. Τέτοια ζητήματα δεν λύνονται σε μια μέρα είπε και κατηγόρησε τον κο Μητσοτάκη ότι λαϊκίζει όταν λέει ότι θα τα λύσει αμέσως μόλις αναλάβει καθήκοντα. «Αυτός ήταν που έκλεισε την δημοτική αστυνομία, μείωσε κατά 6 χιλιάδες τις θέσεις στην αστυνομία και δεν προχώρησε στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού».
Αντιθέτως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, ανέφερε, αύξησε τον αριθμό των εισακτέων στις σχολές της αστυνομίας και ολοκληρώνει τον διαγωνισμό ο οποίος μέχρι τον Οκτώβριο θα αποδώσει τα νέα οχήματα. Απηύθυνε δε προς τη Νέα Δημοκρατία το ερώτημα «Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει τους 1500 νέους αστυνομικούς που λέει ότι θα προσθέσει την επόμενη μέρα της εκλογής της. Δεν πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση? Θα τους δώσει ενδεχομένως μια τρίμηνη εκπαίδευση και θα τους βγάλει στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν το έγκλημα?»
ΛΕΥΚΙΜΜΗ
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη λέγοντας ότι η αστυνομία προσκλήθηκε, χωρίς να πει από ποιόν. Η δική της απόφαση ήταν να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και από τη Λευκίμμη και από άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετώπιζαν ανάλογα θέματα και είχαν καλέσει την αστυνομία.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓΣΕΕ: Να μην κλείσει το εργοστάσιο της Φριγκογκλάς
Επόμενο άρθροΑρκαδία: Ο Γ. Παπαηλιού για την γενοκτονία των Ποντίων