Είναι σαφές ότι η Ευρώπη για πρώτη φορά είναι τόσα δεμένη απέναντι στην προστασία ενός μέλους της ΕΕ, την Κύπρο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, είναι πρώτη φορά που η Σύνοδος Κορυφής αναφέρεται σε στοχευμένα μέτρα και μάλιστα το κείμενο που υιοθέτησε είναι πιο αυστηρό από αυτό που πέρασε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, επεσήμανε αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την τουρκική προκλητικότητα, ο υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος με τον Σύριζα στο Βόρειο τομέα της Β΄Αθηνών Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Πρόσθεσε πως έχουμε μια θέση από τους Ευρωπαίους που καταδικάζει την Τουρκία η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση, ενώ σημείωσε πως δεν θα είναι τόσο βολική η ατμόσφαιρα για τον Ερντογάν όταν βρεθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ στην Οζάκα.

Αναφερόμενος σε κάποιες αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για την σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ την μέρα του Αγίου Πνεύματος, επεσήμανε πως ότι έπρεπε να συγκαλούσαμε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν το ΚΥΣΕΑ, είναι ένα επιχείρημα το οποίο δεν αντέχει κανείς… Δεν συνάδει με τα όσα δηλώνονται τελευταίως από πλευράς στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση είναι πολύ προσεκτική, υπάρχει ομοψυχία, στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω της «καμένη γη στην οικονομία», επεσήμανε : ”Οι Νέρωνες της ελληνικής οικονομίας να μην μιλούν για καμμένη γη από τον ΣΥΡΙΖΑ…Εμείς την βλαστήσαμε». Παράλληλα σημείωσε πως ο ίδιος προέρχεται από τον Καραμανλικό χώρο και πως ταλαιπωρείται ο Καραμανλικός χώρος από την μεταλαγμένη ηγεσία της ΝΔ.

Σε ότι αφoρά το Σκοπιανό σημείωσε πως, από τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα κέρδισε στο διεθνές στερέωμα. Όταν κερδίσαμε πολλαπλά εθνικά οφέλη ορισμένοι γκρίνιαζαν για την ονοματοδοσία. Από εκεί και πέρα, όμως, αν δεν φτάναμε σε αυτό το σημείο να αλλάξουμε το όνομα, θα έφθαναν τώρα 200 χώρες στον κόσμο να τους αποκαλούσαν με το συνταγματικό τους όνομα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Στέλιος Μισίνας

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτό κάλεσμα κατάθεσης μουσικών έργων 2019
Επόμενο άρθροΑγώνας Δρόμου – δυναμικού βάδην την Κυριακή στην Κόρινθο