Μοιράσου το άρθρο:

Στο τραγικό γεγονός του ναυαγίου στα ανοικτά της Λέσβου, ένα μίλι εντός των χωρικών υδάτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη στο Ρ/Σ “Κόκκινο” της Καβάλας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Διευκρίνισε ότι χάρη στις προσπάθειες των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού και των ομάδων διάσωσης διασώθηκαν 57 άτομα, όμως δυστυχώς, δεν έγινε δυνατό να σωθούν άλλα 7, μεταξύ αυτών 2 ανήλικα κορίτσια. Επεσήμανε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Τόνισε «για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει τολμηρά βήματα και να αλλάξει πολιτική. Η ζωή ακόμα και ενός ανθρώπου που χάνεται προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ανυπολόγιστη ζημιά».

Έκανε σαφές ότι δεν είναι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης οι άνθρωποι να μένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Για το λόγο αυτό υπάρχει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ το οποίο προβλέπει τη φιλοξενία των αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα, για την υλοποίηση του οποίου υπάρχει συνεργασία, σε εθελοντική βάση, με Δήμους και τις αναπτυξιακές τους εταιρίες. Με το πρόγραμμα αυτό οι άνθρωποι αφενός αυτονομούνται και αφετέρου εντάσσονται καλύτερα και ταχύτερα στην κοινωνία.

Επιπλέον, για όσους έχουν πάρει το προσφυγικό καθεστώς, έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα HELLIOS, αφορά 5.000 ανθρώπους, πανελλαδικά, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εξάμηνα προγράμματα γλωσσομάθειας και επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενόσω διαμένουν σε διαμερίσματα προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν αποτελεσματικότερα τόσο στην κοινωνία όσο και την αγορά εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν Θερινό Σχολείο στο Πλωμάρι
Επόμενο άρθροΠρόταση για αναβίωση του Κλήδονα στις 11 συνοικίες της Μυτιλήνης