Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που χρησιμοποιεί λογαριασμούς σύνδεσης κάποιου άλλου για την παρακολούθηση του τελευταίου περιεχομένου πλατφορμών διαμοιρασμού όπως Netflix, Hulu ή Amazon Video.

Αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα του CordCutting.com, ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα αρκετά υψηλός – περίπου ένας στους πέντε.

 

Και αυτοί οι freeloaders κοστίζουν στις υπηρεσίες streaming ουκ ολίγα χρήματα.

Συγκεκριμένα, η CordCutting εκτιμά ότι η Netflix ενδεχομένως να χάνει μέχρι και 192 εκατομμύρια δολάρια το μήνα. Η Amazon και η Hulu επηρεάζονται επίσης, αλλά λιγότερο σημαντικά: οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι χάνουν περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια και 40 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, αντίστοιχα.

 

Ωστώσο η Netflix δεν πλήττεται μόνο από αυτή την απώλεια εσόδων. Συμβαίνει επίσης να είναι η υπηρεσία streaming με την μεγαλύτερη διάρκεια πειρατικής παρακολούθησης. Το CordCutting διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να επωφελούνται του λογαριασμού Netflix κάποιου άλλου για έναν μέσο όρο 26 μηνών, σε σύγκριση με 16 μήνες για την Amazon και 11 μήνες για την Hulu.

Φυσικά, η εικόνα περιγράφεται με μελανότερα χρώματα απ’ ότι ισχύει στην πραγματικότητα. Πολλοί από τους “πειρατές” του Netflix είναι απλά παιδιά που χρησιμοποιούν τα στοιχεία σύνδεσης των γονέων τους, που αντιπροσωπεύουν το 48% των πειρατών, ή του λογαριασμού των αδελφών τους (14%).

 

Και δεν είναι μόνο οι νέοι που κάνουν κατάχρηση του freeloading. Ενώ η μελέτη διαπίστωσε ότι οι millenials αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη δημογραφική κατηγορία πειρατών του Netflix, οι baby boomers ήταν επίσης πιθανό να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς κάποιου άλλου για να συνδεθούν στο Amazon Video.

 

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται το γεγονός ότι το 59,3% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εάν έχαναν την δωρεάν πρόσβαση στο Netflix θα πλήρωναν για να ξανά αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Αυτό μεταφράζεται σε δυνητικά έσοδα της τάξης των 112 εκατομμυρίων δολαρίων σε μηνιαία βάση.

 

Για το Hulu το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 37,8% ενώ για το Amazon Prime το ποσοστό ήταν στο 27,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φθηνότερη υπηρεσία streaming τηλεοπτικού περιεχομένου στις ΗΠΑ είναι το Hulu με αντίτιμο 5,99 δολάρια ανά μήνα. Το Netflix διατίθεται στις ΗΠΑ πλέον στα 8,99 δολάρια στην βασική έκδοση και στα 12,99 στην premium.

 

Σημειώνεται ότι το 2019 κρίνεται ως μία κρίσιμη χρονιά για την αγορά των streaming υπηρεσιών καθώς είναι γνωστό ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα υπηρεσία Disney+. Το Netflix εξετάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις του που θα περιλαμβάνουν ακόμη και πακέτα συνδρομής με μειωμένη τιμή αποκλειστικά για χρήση σε φορητές συσκευές καθώς διερευνά τρόπους περαιτέρω διείσδυσης σε αναπτυσσόμενες αγορές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Κυβέρνηση έχει έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί
Επόμενο άρθροΗ Tesla δήλωσε ότι αναμένει απώλειες το α’ τρίμηνο