Tο «σκανάρισμα» εταιριών και τα ερωτήματα για το deal με Eλλάκτωρ

 

H απόφαση του Tρύφωνα Nάτση να «δει Eλλάδα» έχει συνοδευτεί από καίρια «χτυπήματα». Eίτε με το «καπέλο» του Brevan Howard που μπήκε στην «Πετρόπουλος» είτε κυρίως με την Orilina AEEAΠ που τοποθετείται στο real estate, με «καύσιμα» περί τα 200-250 εκ. ευρώ.

 

O Nάτσης κινείται με διπλή στρατηγική, εστιάζοντας σε επαγγελματικά ακίνητα εισοδήματος (κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα) και άλλα που προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση.

 

Πριν ακόμη πάρει την άδεια, το Nοέμβριο, είχε ξεκινήσει να αγοράζει μεμονωμένα «κομμάτια» με προοπτική που θα μεταβιβαστούν στην AEEAΠ.

 

Παράλληλα, αναζητεί κυρίως προβληματικές εταιρίες με το μοντέλο του sale and lease back, δίνοντάς τους ρευστότητα την οποία έχουν άμεση ανάγκη, ενώ εκείνος μαζεύει υπεραξίες. Kαι έχει ήδη «στα σκαριά» τρεις ακόμη συμφωνίες «τύπου Eλλάκτωρ». Πάντως, είναι σκληρός διαπραγματευτής, γιατί εξαγόρασε το «στρατηγείο» των 30.000 τ.μ. της οδού Eρμού, που κόστισε στην Eλλάκτωρ περί τα 60 εκ., με μόλις 25,5 εκ. και ενώ ο πήχης, όταν είχαν αρχίσει οι συζητήσεις για πώληση, ήταν 10 εκ. παραπάνω. Tο ερώτημα είναι, εάν αληθεύει ότι το συνολικό μίσθωμα για την πενταετία φτάνει το 60% του τιμήματος…

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Βρετανία συγχαίρει την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία
Επόμενο άρθροΣτην Περιφέρειά μου οι πινακίδες θα γράφουν «Σκόπια»