Μετά το Πάσχα η ρύθμιση

 

Μετά το Πάσχα αναμένεται τελικώς η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς, κυβέρνηση και θεσμοί συνεχίζουν να συζητούν για την τελική της μορφή.

 

Τα βασικά σημεία της ρύθμισης θεωρείται ότι έχουν κλειδώσει σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης, τη διαγραφή των προσαυξήσεων και τη διαμόρφωσης της βασικής οφειλής.

 

Ωστόσο, οι δανειστές φέρονται να θεωρούν ότι τα κριτήρια της ελληνικής πρότασης δεν εκπληρώνουν απολύτως την στόχευση της ρύθμισης, να βοηθήσει δηλαδή όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη. Ως εκ τούτου, ζητούν περισσότερα «φίλτρα» γι’ αυτούς που θα ευνοηθούν από τη ρύθμιση και με μείωση προσαυξήσεων και προστίμων αλλά και με πολύ περισσότερες δόσεις από τις 12 έως 24 της πάγιας ρύθμισης.

 

Κατά συνέπεια, οι ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία αναμένεται, εκτός απροόπτου, να πάρουν τον δρόμο προς τη Βουλή τον Μάιο, αφού προηγουμένως συζητηθούν με τους τεχνοκράτες των δανειστών στο πλαίσιο της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, η οποία ξεκινά επισήμως στις 6 Μαΐου με την άφιξη των υψηλόβαθμων τεχνοκρατών των δανειστών στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρος συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ – Στις 15 μονάδες η διαφορά με ΝΔ
Επόμενο άρθροΣε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές