Στο «κόκκινο» η Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές σε χαμηλά τριών εβδομάδων και τον Dow να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά πάνω από 150 μονάδες, εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Ο S&P 500 διεύρυνε τις απώλειές του, με τον δείκτη να διανύει τη χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές του έτους, μετά τα στοιχεία για διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος σε υψηλά 10ετίας το 2018.

 

Με τις αμερικανικές μετοχές σε κλοιό πιέσεων, ο  Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει έντονα το επιτελείο της διαπραγματευτικής του ομάδας στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, για να επιτύχει εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, με την ελπίδα ότι η συμφωνία αυτή θα δώσει ώθηση στη Wall Street, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το CNBC.

 

Η αλλαγή στάσης αυτή του Ρεπουμπλικανού προέδρου έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα χρόνου την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, με σαφή σκοπό ο ένοικος του Λευκού Οίκου να έχει δημιουργηθεί  ένα θετικό κλίμα, μετά την καταιγίδα που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈχουν κατασκευαστεί 818 χιλιόμετρα του αγωγού Nord Stream-2
Επόμενο άρθροΑρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη