Στη Βουλή θα δοθεί σήμερα η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Το μεσημέρι η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε με τους εισηγητές των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί σήμερα με την ψήφισή της.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, κατά τη συζήτηση της στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής υπέρ τής κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι την καταψήφισαν.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση της συμφωνίας σήμερα θα προηγηθεί λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και την συνάντηση που θα έχει στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν.

Κυβερνητικός στόχος είναι να επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και να δοθεί το μήνυμα προς όλους ότι η χώρα μας είναι αξιόπιστος και ισχυρός εταίρος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στη σημασία που έχει για την Ελλάδα η ενδυνάμωση των συμμαχιών της τονίζοντας ότι η χώρα μας ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά και οικονομικά την τελευταία τριετία. Επίσης αναμένεται να θέσει προ των ευθυνών της την Αξιωματική Αντιπολίτευση που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Σήμερα τα χαράματα μέλη του ΚΚΕ , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμφωνία, ανάρτησαν πανό στον Βράχο της Ακρόπολης με συνθήματα κατά του πολέμου που σε ελληνικά και αγγλικά γράφουν: «Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου».

Προηγούμενο άρθροΗ επενδυτική επέλαση στα νησιά και πόσο κοστίζει ένα σπίτι με θέα θάλασσα
Επόμενο άρθροΚαλαμάτα: Παρ΄ ολίγον οικογενειακή τραγωδία – Γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του