Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου αποφασίστηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην είσοδο του Νοσοκομείου μας στις 11:00 η ώρα, να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία ως τοπική μορφή δράσης σύμφωνα με την Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ. Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας αλλά και τις εργασιακές μας διεκδικήσεις.

Η Κυβέρνηση μέσω του Κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας μας ανακοίνωσε αυξήσεις στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας. Οι αυξήσεις είναι παραπλανητικές και αφορούν μόνο το προσωπικό που εντάθηκε σε παραπάνω κατηγορία του επιδόματος. Όσο για το ύψος της αύξησης του επιδόματος κυμαίνεται από 0,5 εως 2 ευρώ την ημέρα.

Οι προσθήκες στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, είναι στις ειδικότητες: Φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακοποιοί, και οδοντοτεχνίτες.

Εκτός του επιδόματος είναι: Το Προσωπικό Φύλαξης, Το Διοικητικό προσωπικό, Λογοθεραπευτές, το προσωπικό της πληροφορικής, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι Ψυχολόγοι, οι Διαιτολόγοι, και οι Βοηθοί Διαιτητικής. Οι ΔΕ Μάγειρων και ΔΕ Ελαιοχρωματιστών κόβονται τελείως από το επίδομα.

Όπως ίσχυσαν τα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, ράπιντ τεστ, χρήση μάσκας, αναστολές εργασίας, αναστολή Κανονικών Αδειών για το σύνολο των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία χωρίς να εξαιρεθεί καμιά ειδικότητα, αναγνωρίζοντας έτσι ότι πρόκειται για έναν αμιγώς ανθυγιεινό χώρο εργασίας, με κίνδυνο έκθεσης για όλους, έτσι και η χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει να γίνει σε όλες τις ειδικότητες.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι οι ειδικότητες που όπως φαίνονται εξαιρούνται, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς ή εργάζονται σε χώρους διασποράς μικροβίων και ασθενειών.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

Διπλασιασμό του Ανθυγιεινού Επιδόματος και επέκτασή του σε όλους τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.

Ένταξη στα ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Αυτόματη Αναπλήρωση συναδέλφων που αποχωρούν με σύνταξη ή με παραίτηση.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. Επικουρικών – ΟΑΕΔ – Εργολαβικών.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 10% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ όπως δόθηκαν στους ΙΑΤΡΟΥΣ.

ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 1.000€-ΙΑΤΡΟΙ 2.000€.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου 14ου ΜΙΣΘΟΥ.`

Προηγούμενο άρθροΝέο Δ.Σ. του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΑπεργία του ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας