Να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο προειδοποιεί την Αγκυρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ 3 και θα προβληθεί στις 22.00 απόψε στο δελτίο ειδήσεων.

Ο κ. Τσίπρας  σημειώνει πως η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας και συνέβαλε στη μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των εθνικών μας θέσεων. Με αποτέλεσμα την σαφή και αυστηρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, «που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου».

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδδών», τονίζει ακόμα ο κ. Τσίπρας και σημειώνει πως αυτό είναι που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγοντας το τηλεοπτικό debate μαζί του.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων και διάλυση του κοινωνικού κράτους, ενώ χαρακτηρίζει «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Απόψε στις 20:00, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην πλατεία Γ. Μόδη, στη  Φλώρινα και αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κεντρική Λαχαναγορά όπου στις 19:30 θα μιλήσει στην πολιτική εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Παράγοντας δίκαιης & βιώσιμης ανάπτυξης για όλους».

Πηγή ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤουρκία εκλογές: Άπραγος ο Νταβούτογλου – Η επόμενη κίνηση του Ερντογάν
Επόμενο άρθροΑνδ. Ξανθός: Ενίσχυση της απασχόλησης με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα