Ο Δήμος Σάμου, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Βελιγραδίου και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια παρουσίαση της Σάμου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, υψηλού επιπέδου στο Βελιγράδι.

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα χθες 6 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Metropol Palace και στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σερβία κ. Ηλίας Ηλιάδης, εκπρόσωποι των Σερβικών αρχών, στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, travel-bloggers , τουριστικοί πράκτορες, διευθυντές αεροπορικών εταιριών και ιδιοκτήτες εξαγωγικών εταιρειών.

 

Εκτός της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε από την κα Έφη Κόντη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σάμου και καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, του μεγάλου αποθετηρίου πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος που διαθέτει η Σάμος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλία κρασιών της ΕΟΣΣ, καθώς και να τα γευτούν σε παραλλαγές κοκτέιλ με την δημιουργική έμπνευση του εκπροσώπου του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, κ. Παναγιώτη Μπαντούνα.

 

Σαμιώτικες γεύσεις και λιχουδιές εμπνευσμένες από τον Σαμιώτη chef κ. Κωνσταντίνο Διαμαντή γεύτηκαν οι προσκεκλημένοι όπως τηγανίτες με Σαμιώτικο τυρί, μπουρέκια, ντολμαδάκια, φάβα με μπακαλιάρο, Σαμιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, ελιές και τυρί, λουκουμάδες με Σαμιώτικο μέλι και ταχινοπιτάκια.

 

“Η δημοτική αρχή έχει εξ αρχής επενδύσει πολλά στην προβολή του νησιού μας, με τη σπάνια πολιτιστική παράδοση τριών χιλιετιών, τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και τα ξακουστά από την αρχαιότητα τοπικά προϊόντα. Η παρουσίαση της ιδιαίτερης πατρίδας μας θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες- τουριστικές αγορές!”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

 

“Η Σάμος αξίζει και πρέπει να αναδειχθεί ως τόπος ασφαλής, φιλόξενος και ξεχωριστός, που συνδυάζει μοναδικά όσα συνθέτουν το ξακουστό ελληνικό καλοκαίρι, μ’ ένα μεγάλο αριθμό ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, πολυδιάστατων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και σπάνιων γεύσεων, που μπορούν να ανταμείψουν κάθε επισκέπτη της”, πρόσθεσε.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνάπτυξη τεχνολογίας κατά των blackouts
Επόμενο άρθροΔέκα οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη