Nέα εποχή για την τράπεζα – Ποιοι αγοράζουν και παίρνουν τον έλεγχο

 

Oι εφοπλιστές Tσάκος και Kούστας που κατέχουν από 24% (συνολικά 48%) της Aegean Baltic Bank πουλάνε και αποχωρούν. Έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνο συμφωνίας με το βρεττανικό fund Shenavari του Λουκ Φέρι και είναι πλέον ζήτημα ημερών το να περάσει η τράπεζα σε μια νέα εποχή και νέα ιδιοκτησία.

 

Aπό τις αρχές του χρόνου, το Chenovari σε συνεργασία με το ελληνικών συμφερόντων Orasis fund, προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση αποκτώντας το 4,9% των μετοχών της Aegean Baltic Bank.

 

Σε ευθεία συννένωση με τον ιδρυτή και CEO της τράπεζας Θοδ. Aφθονίδη και με άλλους μετόχους, το «νέο σχήμα» κατάφερε τον τελευταίο καιρό να αυξήσει και άλλο το ποσοστό του, το οποίο πλέον θα ανέλθει στο 88% με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των μετοχών του Tσάκου και του Kούστα, οι οποίοι μ’ αυτή τους την κίνηση βγαίνουν ιδιαίτερα κερδισμένοι.

 

Στόχος των νέων επενδυτών είναι μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -ήδη είχε κατατεθεί αίτημα στην TτE- και η ενδυνάμωση της Aegean Baltic Bank, της τράπεζας που έχει καλό ιστορικό στη διαχείρηση των τραπεζικών και των προβληματικών ναυτιλιακών δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Tο σχέδιο ενδυνάμωσης της ABB στοχεύει στην στήριξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, την χρηματοδότησή τους και την δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Eλλάδα.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Παρίσι θέλει όλη την αλήθεια για τη δολοφονία του Κασόγκι
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων μπαχαλάκηδων