Μια όχι ιδιαίτερα γνωστή εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια υποστηρίζει ότι δημιούργησε το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που διπλώνει σαν πορτοφόλι.

 

Η Royole Corporation – μια εταιρεία με έξι χρόνια ιστορία και ειδίκευση στις εύκαμπτες οθόνες OLED- παρουσίασε σε εκδήλωση στο Πεκίνο το τηλέφωνο με την ονομασία FlexPai. Πρόκειται για ένα smartphone με οθόνη 7,8 ιντσών/19,8 εκατοστών όταν είναι ξεδίπλωτο (κάτι που το φέρνει στην κατηγορία των tablets), που όταν διπλώνει, εμφανίζει τρεις οθόνες: μία μπροστά, μία πίσω και μία στη ράχη.

 

Σύμφωνα με το BBC, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο άρχισε να πωλείται στην Κίνα την 1η Νοεμβρίου σε τιμές 1.290 έως 1.863 δολαρίων (ανάλογα με τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο του), Η Royole έκανε επίσης γνωστό ότι θα προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση της συσκευής σε προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο την ίδια ημέρα, ενώ στο τέλος Δεκεμβρίου θα αρχίσει τις πωλήσεις και σε άλλες χώρες.

 

Η παρουσίαση της νέας συσκευής αιφνιδίασε τη διεθνή αγορά, καθώς οι αναλυτές θεωρούσαν σίγουρο ότι οι κορεατικές Samsung και LG ή η κινεζική Huawei θα ήταν οι πρώτες που θα λανσάριζαν ένα τέτοιο τηλέφωνο που διπλώνει. Ακόμη, το Venturebeat έχει αναφέρει πως η LG σκοπεύει να αποκαλύψει και αυτή ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο στη CES τον Ιανουάριο.

 

Ανάμεσα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του FlexPai περιλαμβάνεται επεξεργαστής επόμενης γενιάς Snapdragon 8 series SoC της Qualcomm και κάμερες 20Μ και 16Μ. Η εταιρεία τονίζει πως η εύκαμπτη οθόνη μπορεί να κυρτώνει ώστε ο χρήστης να φωτογραφίζει αντικείμενα σε «μοναδικές γωνίες» και πως, όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο, η κάθε πλευρά έχει μια κάμερα έτοιμη να τραβήξει φωτογραφία.

 

Το λειτουργικό σύστημα (Water OS-βασισμένο στο Android) είναι ειδικά διαμορφωμένο για τα δεδομένα μια συσκευής αναδιπλούμενης οθόνης. Όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο και σε λειτουργία για κάποια εφαρμογή, θέαση βίντεο κλπ, όλες οι εισερχόμενες κλήσεις, notifications κ.α. προβάλλονται στην άκρη της οθόνης. Ένα βασικό μειονέκτημα πάντως του FlexPai, είναι ότι ζυγίζει 320 γραμμάρια, είναι συνεπώς τουλάχιστον κατά 50% βαρύτερο από το Galaxy Note 9 ή το iPhone XS Max.

 

Οι αναλυτές θεωρούν ότι δύσκολα το FlexPai θα γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, παρ’ όλα αυτά είναι εντυπωσιακό στη σύλληψη και στην εμφάνιση. “Είναι εντυπωσιακό ότι κάποιος που δεν έχεις ξανακούσει κάνει πρώτος κάτι τέτοιο” δήλωσε η Καρολίνα Μιλανέζι της εταιρείας συμβούλων Creative Strategies και δεν απέκλεισε η Royole να γίνει σύντομα στόχος εξαγοράς από κάποια μεγαλύτερη εταιρεία.

 

Από την άλλη, αναλυτές, όπως ο δρ Γκιγιόμ Σανσέν της εταιρείας συμβούλων Irimitech, δήλωσε ότι είναι απίθανο το FlexPai να παραχθεί ποτέ σε μεγάλες ποσότητες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH Τσεχία θέλει να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση
Επόμενο άρθροΣτάση εργασίας στα ταξί στις 8 Νοεμβρίου