Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να επενδύσει 15 εκατ. δολάρια για την αγορά ενός ιδιωτικού αεροσκάφους, με σκοπό να μετακινείται γρήγορα αυτός και η οικογένεια του μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής.

 

Ο διάσημος Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα προχώρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην αγορά ένος Gulfstream V του 2004, το οποίο θα διαθέτει 16 executive καθίσματα, δύο μπάνια (το ένα με ντους) και δύο κουζίνες. Πρόκειται για αεροσκάφος μήκους σχεδόν 30 μέτρων, με ταχύτητα πτήσης 882 χλμ./ώρα.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μέσι προσάρμοσε το λευκό ιδιωτικό αεροπλάνο του με λεπτομέρειες που σχετίζονται με την προσωπική του ζωή και την καριέρα του. Έτσι, στην ουρά εμφανίζεται ο αριθμός της φανέλας του, το “10”, ενώ στα σκαλοπάτια είναι γραμμένα τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του: Λίο, Αντονέλα, Θιάγκο, Τσίρο και Ματέο.

 

Το τζετ έφτασε στο Αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες την Παρασκευή, ενώ ένα υπόστεγο αεροσκαφών θα κατασκευαστεί στην πόλη του Σαν Φερνάντο, που σχεδιάζει να αποτελεί την βάση φιλοξενίας του νέου “εναέριου ταξί” του Μέσι.

 

Σημειώνεται ότι η αξία ενός καινούργιου Gulfstream υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Μαρκ Κουμπάν (ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς) ή ο Στιβ Τζομπς (CEO της Apple), έχουν ένα από αυτά τα αεροσκάφη.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της χώρας
Επόμενο άρθροΣτο ενδιαφέρον ιδιωτικών εταιρειών για ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λαύριο αναφέρθηκε ο Φ. Κουβέλης