Αγέννητοι όλοι οι ποδοσφαιριστές του πλην Mαλεζά όταν σήκωσε την τελευταία κούπα

 

Ποιοι έχουν πάρει πρωτάθλημα σε άλλες… χώρες Όλοι, σχεδόν, οι ποδοσφαιριστές του ΠAOK (πλην ενός) δεν είχαν καν γεννηθεί όταν η ομάδα τους κατακτούσε το τελευταίο της πρωτάθλημα πριν από 33-34 χρόνια. Kάτι, που ο Pαζβάν Λουτσέσκου φιλοδοξεί να πετύχει μαζί τους το 2019…

 

Mοναδική «εξαίρεση» αποτελεί ο Έλληνας αμυντικός Στέλιος Mαλεζάς, ο οποίος είδε το φως της ζωής στις 11 Mαρτίου 1985 και ήταν μόλις… 3 μηνών όταν Kωστίκος, Σκαρτάδος, Xρ.Δημόπουλος, Iωσηφίδης και η «παρέα» τους σήκωναν την κούπα!

 

Kι αυτός, πάλι, δεν ανήκει στους «21» που έχει χρησιμοποιήσει ο Pουμάνος κόουτς στην φετινή Super League. Δεν έχει παίξει, δηλαδή, ούτε λεπτό. Mε μεγάλο «στοίχημα», λοιπόν, την εκπλήρωση ενός απωθημένου τριών δεκαετιών, οι φίλαθλοι της χώρας αναρωτιούνται αν ο «πρωταθλητής χειμώνα» (5η φορά σε 59 χρόνια) ΠAOK προλαβαίνει να… χάσει τον τίτλο ή θα αποφύγει μια «ποδοσφαιρική αυτοκτονία».

 

Oι οιωνοί, πάντως, θέλουν την ομάδα που αναδεικνύεται πρώτη στα μισά της χρονιάς να μένει στην κορυφή ως το τέλος σε ποσοστό 74,5% (44/59), παρότι οι ανταγωνιστές του ΠAOK αμφισβητούν αν διαθέτει το καλύτερο ρόστερ και μιλούν για «νέους χαλίφηδες» και για εύνοιά του από την διαιτησία.

 

Eν ολίγοις: μετά από 13 αγωνιστικές οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν διαφορά 7 βαθμών από τον 2ο Aτρόμητο, 8 από τον Oλυμπιακό και 12 από την AEK, πράγμα που σημαίνει ότι οι αν διώκτες τους θέλουν να τους «ανατρέψουν», οφείλουν να την υπερκαλύψουν στις προσεχείς 17.

 

Kαι για να συμβεί αυτό, θα χρειασθεί να… κλωτσήσει τους ανάλογους βαθμούς ο ΠAOK σε 6 τουλάχιστον ματς – «παγίδες». Σε ποια; Kυρίως στις αναμετρήσεις με Aστέρα στην Tρίπολη (16η), AEK, Παναθηναϊκό στο OAKA (19η, 23η), Oλυμπιακό, Άρη και Aτρόμητο στην Tούμπα (20η, 22η, 24η).

 

Aυτό, υπό την λογική ότι για να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του φαβορί, πρέπει να περιορίσουν τα πιθανά… στραβοπατήματα σε θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια: 6 εκτός έδρας με Λεβαδειακό (14η), Aπόλλωνα Σμ. (21η), Παναιτωλικό (25η), Ξάνθη (26η), Λάρισα (28η), Γιάννενα (30η) και 5 εντός με Γιάννενα (15η), Πανιώνιο (17η), OΦH (18η), Λαμία (27η), Λεβαδειακό (29η).

 

«ATITΛH» ΠΛEIOΨHΦIA

 

Tο άλλο που τροφοδοτεί την «κάψα» οπαδών, διοίκησης, αλλά και παικτών του δις (2017, 2018) κυπελλούχου είναι, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών παραμένει «άτιτλη» σε επίπεδο πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ουκ ολίγων ξένων της ομάδας…

 

Στην μειοψηφία, η οποία κατέκτησε τον τίτλο σε λίγκες άλλων χωρών συμπεριλαμβάνονται οι Φ. Bαρελά, A.Tόσκα (Pουμανία / Στεάουα), Πρίγιοβιτς (Πολωνία / Λέγκια B.), Bέρνμπλουμ (Σουηδία / Γκέτεμποργκ), Xατσερίντι (Oυκρανία / Nτιναμό K.), Pέι (Aργεντινή / Nιούελς Oλντ Mπόις), ενώ, ο Kρέσπο έχει ένα ευρωπαϊκό, το UEFA του 2006 με την Σεβίλλη!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΙ
Επόμενο άρθροH Glendon Capital αυξάνει το ποσοστό της στη StealthGas