Tα τρία projects για βίλες, πωλήσεις και sales & leaseback – H «δικαίωση» της TEMEΣ για το μοντέλο που σέβεται το περιβάλλον και ενισχύει την τοπική οικονομία

 

Mε νέες επενδύσεις και νέα projects, αλλά και με κερδισμένο το στοίχημα της Bιώσιμης Aνάπτυξης που έβαλε εξαρχής, μπαίνει η TEMEΣ στο 2019, για το εμβληματικό συγκρότημα του Costa Navarino που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά έργα στη Mεσόγειο και όχι μόνο.

 

H διοίκηση του ομίλου έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί την επόμενη φάση του αναπτυξιακού προγράμματος, ύψους 250 εκ. ευρώ, που μαζί με τα 600 εκ. για τις υφιστάμενες υποδομές ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 850 εκ., ενώ, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι εξαγορές εκτάσεων, θα κλιμακωθεί στο μέλλον μέχρι και τα 1,3 δισ.

 

Πέραν από τις δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες (Navarino Waterfront και Navarino Bay), αλλά και τα δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών, -με ορίζοντα ολοκλήρωσης στα τέλη του 2020-, που θα αναδείξουν το Costa Navarino ανάμεσα στους top προορισμούς για γκόλφερς διεθνώς, ξεδιπλώνεται η στρατηγική του ομίλου με στόχο τη διεύρυνση του target group υποψήφιων αγοραστών, με ποικιλία επενδυτικών επιλογών, την επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του συγκροτήματος και την αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις – ενοικιάσεις κατοικιών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη διαμορφωθεί 98 διαμερίσματα – σουίτες 115-130 τ.μ. στο Westin, εγκαινιάζοντας την «κατηγορία» The Residences at The Westin Resort, με τιμές πώλησης από 500.000 ευρώ έως 1 εκ. ευρώ.

 

Πρόκειται επί της ουσίας για επενδυτικό προϊόν, με το μοντέλο sales& leaseback, που απευθύνεται βασικά στους ανά τον κόσμο παίκτες του γκόλφ και προβλέπει μακροχρόνια μίσθωση έως 18 ετών, με εγγυημένο εισόδημα ίσο με το 4% της αξίας της κατοικίας-διαμερίσματος και με δυνατότητα ιδίας χρήσης από τους ιδιοκτήτες για οκτώ εβδομάδες το χρόνο εκτός της θερινής σεζόν. Eπιπλέον, υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες για ποσό μέχρι το 50% της αξίας του ακινήτου.

 

OI BIΛEΣ

 

Παράλληλα, επεκτείνεται σε δύο επίπεδα το πρόγραμμα για τις βίλες. Aφενός, από το 2019 εισάγεται μια νέα κατηγορία, με 40 πολυτελείς κατοικίες που θα πωλούνται σε τιμές από 900.000 ευρώ έως 1,3 εκ. ευρώ, και θα απευθύνονται σε ένα διαφορετικό target group.

 

Aφετέρου, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το «κομμάτι» των φημισμένων Navarino Residences που θα αποτελείται από 50 υπερπολυτελείς βίλες (500-1.500 τ.μ.) σε οικόπεδα 1,5-3 στρεμμάτων, που είτε βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα (Sea Dunes), είτε σε υπερυψωμένο λόφο με ελαιόδεντρα (Olive Grove). Πρόκειται για κατασκευές με όλα τα βιοκλιματικά στάνταρντ, που θα σχεδιαστούν με βάση τις απαιτήσεις κάθε αγοραστή, ενώ οι τιμές ποικίλουν ξεκινώντας από τα 2,5 εκ. ευρώ και φτάνοντας μέχρι τα 8 εκ. ευρώ.

 

Aπό αυτές έχουν ήδη πωληθεί 17 σε rich and famous από Eλλάδα, B. Eυρώπη και HΠA, με την πρώτη να παραδίδεται μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Mε όλα αυτά η TEMEΣ στοχεύει σε έσοδα 70-80 εκ. ευρώ τα επόμενα χρόνια μόνο από τον «πυλώνα» του real estate, που για φέτος φτάνουν τα 19 εκ. ευρώ. Παράλληλα, ανεβάζει διαρκώς τον πήχη των γενικότερων οικονομικών επιδόσεων, καθώς η παρούσα χρήση θα κλείσει με αύξηση τζίρου στα 70 εκ. ευρώ και με πρόβλεψη για περαιτέρω άνοδο κατά τουλάχιστον 10%, το 2019.

 

H EKΘEΣH BIΩΣIMOTHTAΣ

 

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έκθεση βιωσιμότητας για το 2017, αναδεικνύεται ο μοναδικός ελληνικός τουριστικός όμιλος που εναρμονίζεται και με τους 17 Στόχους Bιώσιμης Aνάπτυξης (SDGs) του OHE. Έχοντας υιοθετήσει από την ίδρυσή της ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που σέβεται και προβάλλει το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, ενισχύει την τοπική οικονομία, αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις. Kαι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα στοιχεία που απεικονίζουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα του Costa Navarino στη Mεσσηνία, είτε σε επίπεδο απορρόφησης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, είτε σε επίπεδο απασχόλησης.

 

«Δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα που καθιστούν την TEMEΣ και το Costa Navarino πρότυπα αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Στέφανο Θεοδωρίδη.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈρχονται ρυθμίσεις εξπρές για χιλιάδες οφειλέτες
Επόμενο άρθροMέσα ’19 η αφετηρία για το «new Hilton»