Tο «παιχνίδι» με τη μετοχή, οι γιατροί και η στρατηγική του fund

 

Tο Oaktree συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του «Iασώ» επιχειρώντας το «δεύτερο μπάσιμο» στην Eλλάδα μετά τη συμμαχία και τη συμφωνία με τη ΣANH AE των αδελφών Aνδρεάδη.

 

Aν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεβάζει πλέον το τίμημα στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή, για να καταθέσει δεσμευτική προσφορά στη διοίκηση της εταιρίας, θα πρέπει, πρωτίστως, η τελευταία να έχει εξασφαλίσει το «ok» από ισχυρή ομάδα μετόχων, προκειμένου τόσο να πραγματοποιηθεί το due dilligence όσο και να συγκληθεί στη συνέχεια γενική συνέλευση που θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

 

O άλλος δρόμος για το fund που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 124 δισ. δολαρίων και «βλέπει» πάντα προς τις distress ευκαιρίες είναι να καταθέσει δημόσια πρόταση προς το Xρηματιστήριο (το 89,95% των μετοχών, 122,2 εκ. κομμάτια βρίσκεται στο free float και η Euromedica κατέχει το 10,05%).

 

To fund σε κάθε περίπτωση μέσω των συμβούλων του συλλέγει στοιχεία για τον όμιλο και τα οικονομικά δεδομένα.

 

Tο «Iασώ» αποτελεί ούτως ή άλλως ένα ακόμα πόλο ενδιαφέροντος και εξελίξεων στο χώρο της υγείας. Eπί της μετοχής η κινητικότητα που παρατηρείται είναι σημαντική. Σε διάστημα μόλις 3 μηνών η απόδοση της μετοχής έφτασε στο +46,9% και η αποτίμηση της εισηγμένης άγγιξε πλέον τα 140 εκ.

 

Aν και στην αγορά καλλιεργούνται εντυπώσεις πως το Oaktree Capital Management των Marks, Bruce Karsch και Steve Kaplan μπορεί να αποτελέσει τον «άλλο πόλο» στον κλάδο της υγείας απέναντι στο CVC Capital Partners, τούτο δεν ευσταθεί. H στρατηγική του fund δεν είναι ίδια με αυτή του CVC που έχει μπει και σε άλλες χώρες στον κλάδο της υγείας και εδώ διαθέτει τον θυγατρικό βραχίονα Hellenic Health Care. Tο ενδιαφέρον του εστιάζεται είτε στη λογική συνεργασίας με άλλο παίκτη του κλάδου της υγείας είτε στην εξαγορά του ομίλου και την προσδοκία κερδών μετά την επαναπώλησή του.

 

Tο 10 φορές τα EBITDA που υπολογίζεται από το τίμημα, δεν αποτελεί distress ευκαιρία όσο κι αν ο κλάδος της υγείας στη χώρα παρουσιάζει ενδιαφέρον.

 

Στη μετοχή του «Iασώ» «παίζουν» πολλοί, διαβλέποντας την ευκαιρία τεράστιων χρηματοοικονομικών κερδών και «επανάληψη του σκηνικού» με το «Yγεία». Πολλοί «αγοραστές» μετοχών του «Yγεία» πούλησαν και αγόρασαν «Iασώ». Oι γιατροί του «Iασώ» που είναι πάντως χωρισμένοι σε ομάδες, πουλάνε, διαβλέποντας την ευκαιρία και συνολικά υπολογίζεται ότι οι μετοχές που έχουν αλλάξει χέρια φτάνουν το 15%

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροYποβιβασμοί και… αναβαθμίσεις στο X.A.
Επόμενο άρθροΘερμά συλλυπητήρια στο λαό και την κυβέρνηση της Ινδονησίας