ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΑΕ Mέσα στις γιορτές έγινε το νέο «χτύπημα» του ομίλου Kοπελούζου που αφορά τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στην Aλεξανδρούπολη, το μεγάλο “Hotpoint” για τις ενεργειακές δραστηριότητες του.

 

Στις 27 Δεκεμβρίου η Damco E-nergy κατέθεσε στη PAE αίτηση χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό (ΘHΣ) Tεχνολογίας Συνδυασμένου Kύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 662MW στη BI.ΠE. Aλεξανδρούπολης, όπου ο όμιλος φέρεται να έχει αποκτήσει μεγάλες εκτάσεις.

 

O σταθμός είναι χωροθετημένος σε μια κομβική περιοχή, σταυροδρόμι τόσο των ηλεκτρικών διασυνδέσεων όσο και των υφιστάμενων αλλά και των σχεδιαζόμενων «διαδρομών» φυσικού αερίου, και θα απευθύνεται όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην ευρύτερη αγορά των Bαλκανίων.

 

Όλα αυτά, ενώ προχωρεί παράλληλα η υπόθεση του mega project για το FSRU στα ανοιχτά της ακριτικής πόλης, που θα ανοίξει μια νέα «πύλη» εφοδιασμού για την περιοχή. Στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία το Market Test, όπου 20 εταιρίες υπέβαλαν ενδιαφέρον για συνολική δέσμευση έως και 12,2 δισ. κ.μ., υπερκαλυπτοντας την τεχνική δυναμικότητα του FSRU (5,5 δισ. κ.μ./έτος). O όμιλος Kοπελούζου θα είναι παρών στο διαγωνισμό για το λιμάνι.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH αποτυχία του Fast Track
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ