Ο ρυθμός ανάπτυξης 6,2% είναι ο χαμηλότερος που έχει σημειώσει

 

Την χαμηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων τριών σχεδόν δεκαετιών εμφάνισε η κινεζική οικονομία πέρυσι, καθώς η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ ενέτεινε την αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

 

Ο ρυθμός ανάπτυξης 6,2% με τον οποίο “αναπτύχθηκε” η οικονομία της Κίνας το 2018, είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγράψει (σε ετήσια βάση) η Κίνα από το 1990.

 

Η οικονομική ύφεση, που ήταν πιο έντονη από ό,τι ανάμενε το Πεκίνο, έγινε πιο “βαθιά” στους τελευταίους μήνες του 2018, με το δ΄ τρίμηνο να αναπτύσσεται 6,4% σε σχέση με το περασμένο έτος.

 

Οι αβέβαιες προοπτικές για τις κινεζικές εταιρείες εξαγωγών, ωθούν τις εταιρείες να αναβάλλουν τις επενδύσεις και τις προσλήψεις, και σε κάποιες περιπτώσεις να καταφεύγουν ακόμη και σε απολύσεις.

 

Ορισμένοι οικονομολόγοι και επενδυτές έχουν δηλώσει πως η οικονομία της Κίνας είναι πολύ πιο αναιμική από το 6,6% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως ρυθμό ανάπτυξης για το 2018.

 

“Η οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις”, ανέφερε ο Ning Jizhe, επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για “περίπλοκο και άγριο εξωτερικό περιβάλλον”.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη Έλληνα στρατιωτικού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΛήγει σήμερα η προθεσμία για το Κοινωνικό Μέρισμα