Η πλατφόρμα Κοινωνικού Τουρισμού για τη σεζόν 2024-2025 αναμένεται ν’ ανοίξει εντός του Μαΐου, με τις αιτήσεις να ξεκινούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Οι δικαιούχοι του 2023 με ανενεργές επιταγές, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν ενεργοποιήσει το ”voucher”, τότε προβλέπεται ποινή αποκλεισμού δύο ετών από τη συμμετοχή στις κληρώσεις του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τ’ ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Μέχρι στιγμής, 8.575 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, στο διάστημα 1-30 Απριλίου 2024.

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ενώ ακολουθούν η Εύβοια, τα Ιωάννινα και η Αργολίδα. Στην 5η θέση η Μαγνησία.

Ενδεικτικά, οι 10 περιφερειακές ενότητες με το μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών τον περασμένο μήνα είναι:


Πηγή: in.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Δεν φαίνεται να προλαβαίνει τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα ο Ορτέγκα
Επόμενο άρθροΕύβοια: Σοκαριστικό τροχαίο με «τουμπαρισμένο» αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο 2χρονο μωρό