«Εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά των εκλογών, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που έδωσε χθες στη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100, κατά τη διάρκεια της περιοδεία του στην πόλη.

Με αφορμή το άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι δεν έχει κρύψει ποτέ την πρόθεση του «το μόνο οικονομικά ανεξάρτητο κόμμα της χώρας, από τα μεγάλα κόμματα, να μπορεί να γίνει η δημοκρατική παράταξη της χώρας. Η παράταξη η οποία με σύγχρονη αριστερή πολιτική θα ενώσει όλη την κεντροαριστερά».

«Έχουμε προτείνει ξεκάθαρες αλλαγές οι οποίες αλλάζουν τη δομή της οικονομικής δραστηριότητας»

Πρόσθεσε ότι αυτό θα κάνουμε και πως «προφανώς πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές στο οργανόγραμμα, στα όργανα, τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο επερχόμενο καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο». Ανέφερε ότι σε εκείνο το συνέδριο θα επιθυμούσε να υπάρχει μια πλατιά λαϊκή βάση στην οποία να συμμετάσχουν προοδευτικοί συμπολίτες και από άλλους χώρους ή και από την αποχή.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι πέρα από τον κόσμο, θα απευθυνθεί και σε «στελέχη άλλων χώρων που πιστεύω ότι τα χνώτα μας ταιριάζουν, που σε ένα άλλο σενάριο θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο κόμμα».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι «ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη για να φτιάξουμε μια Ευρώπη λιγότερης λιτότητας, περισσότερων κονδυλίων για κλιματική προσαρμογή και μια Ευρώπη που δε θα λέει μισόλογα όσο αναφορά στην Παλαιστίνη».

Με αφορμή τα πρώτα προεκλογικά σποτ που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε τη σημασία που έχει να γνωρίζουν οι πολίτες τη φιλοσοφία του κόμματος. «Στην ακρίβεια π.χ. εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, στο ψωμί, το γάλα», είπε, τονίζοντας ότι αυτό όχι μόνο βγαίνει, αλλά είναι εθνική ανάγκη να βγει. «Και στο φορολογικό μίγμα, να ξέρετε, έχουμε προτείνει ξεκάθαρες αλλαγές οι οποίες αλλάζουν τη δομή της οικονομικής δραστηριότητας υπέρ της επανεπένδυσης στις επιχειρήσεις και υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπέρ των μισθωτών χαμηλού εισοδήματος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία και τα πρωτόκολλα συνεργασίας που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κυρωθούν, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι αυτά «φέρουν και υπογραφές των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας» και πως ο ίδιος έχει μπερδευτεί με τη στάση της ΝΔ: «Από τη μία, μία υπουργός τους λέει ότι ‘εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μνημόνια αυτά’, από την άλλη λένε ότι δε τα φέρνουν προς κύρωση στη Βουλή».

Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε και έχει μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα αυτό», σχολιάζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία πολιτεύθηκε το 2019 με την περικεφαλαία, ως μακεδονομάχοι, λέγοντας ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία είτε σε εκείνη τη Βουλή είτε σε επόμενη Βουλή και μετά έχει προκύψει η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας και τώρα ένα μπέρδεμα για το τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να «μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και να πουν ξεκάθαρα: είναι αυτή η Συμφωνία επωφελής για τον ελληνικό λαό ή είναι επιζήμια;». «Αν είναι επιζήμια ας την αναιρέσουν, είμαι σίγουρος ότι το VMRO θα συμφωνήσει με την αναίρεση. Εάν είναι επωφελής ας την κυρώσουν. Αλλά όπως λένε και στα αγγλικά ‘το μωρό δε μοιράζεται στη μέση’», πρόσθεσε.

«Ως κυβέρνηση θα σεβόμαστε τη βούληση των τοπικών κοινωνιών»

Για τη Θεσσαλονίκη είπε μεταξύ άλλων ότι είναι μια πολυπολιτισμική πόλη που θα έπρεπε να είναι επίκεντρο όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά ολόκληρης της Ευρώπης στην περιοχή μας, πόλη με πράσινο. «Δεν πρέπει να είμαστε αυταρχικοί σε φαραωνικά έργα τα οποία δεν έχουν ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία. Εμείς ως κυβέρνηση θα σεβόμαστε τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και θα προσπαθούμε πάντα με ευαισθησία στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη φιλοζωία να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις αλλαγές που χρειάζονται», ανέφερε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης – Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση
Επόμενο άρθροΑλτσχάιμερ: Οι τραυματικές εμπειρίες αυξάνουν τον κίνδυνο