Υπ’ ατμόν βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι εταιρείες fintech της Ευρώπης, μπροστά στο ενδεχόμενο άτακτης αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι οι επιχειρήσεις συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Paris Fintech Forum. Πάροχοι πληρωμών, ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και ψηφιακές τράπεζες, όλοι τόνισαν την ανάγκη προετοιμασίας για το χειρότερο σενάριο.

 

Υπό τους τρέχοντες νόμους της ΕΕ, οι βρετανικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί μπορούν να λειτουργούν σε όλη την Ένωση, χρησιμοποιώντας εγχώρια τραπεζική άδεια. Αυτό μάλλον θα αλλάξει, μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από το μπλοκ.

 

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εταιρείες και οι τράπεζες κάνουν ήδη αίτηση για άδεια στις χώρες της ΕΕ ενόψει λήξης της διορίας, καθώς η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να λειτουργούν σε όλες τις αγορές, ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποτύχει να κλείσει συμφωνία με την ΕΕ.

 

«Δυστυχώς ουδείς γνωρίζει πόσο σκληρό θα είναι το Brexit, όσον αφορά τις τραπεζικές άδειες», «πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον, πρέπει να έχουμε κάποιες επιλογές», σημειώνουν στελέχη fintech εταιρειών στο CNBC.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτους 18 οι νεκροί από την εποχική γρίπη
Επόμενο άρθροΟι 120 δόσεις θα φέρουν και κούρεμα οφειλών