Έφθασε η ώρα για τα μετοχολόγια των ραδιοφωνικών σταθμών, με το ΕΣΡ να ανακοινώνει για τις προθεσμίες υποβολής των στοιχείων από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 29 Μαρτίου, ανάλογα με την γεωγραφική ενότητα στην οποία υπάγονται.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, μετά τη δημοσίευση των αναλυτικών στοιχείων για το μετοχολόγιο 150 ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, στις 29 Δεκεμβρίου, έχει στην διάθεση του τα στοιχεία ιδιοκτησίας πάνω από 1300 ραδιοφωνικών σταθμών. Ωστόσο, το Ραδιοτηλεοπτικό με επιστολή που έστειλε στις 8 Ιανουαρίου σε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμός της χώρας, ζήτησε εκ νέου αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, τη συγγενική σχέση των μετόχων, και τον αριθμό βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας, δίνοντας αρχικά ως προθεσμία την 31η Ιανουαρίου.

 

Πλέον, σύμφωνα με απόφαση της Ολομελείας του Ε.Σ.Ρ. της 29.1.2019, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί τα στοιχεία των οποίων καταγράφονται στον οικείο πίνακα του ιστοχώρου του ΕΣΡ (www.esr.gr/ραδιόφωνο/Λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά Νομό) οφείλουν να υποβάλουν τα προβλεπόμενα έγγραφα για την ενημέρωση του Μητρώου Επιχειρήσεων του Τμήματος Ελέγχου Διαφάνειας του ΕΣΡ ως εξής:

 

-Από Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου μέχρι Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 οι σταθμοί που εδρεύουν στους νομούς των γεωγραφικών ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων.

 

-Από Δευτέρα 4 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 οι σταθμοί που εδρεύουν στους νομούς των γεωγραφικών ενοτήτων Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου.

 

-Από Δευτέρα 18 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 οι σταθμοί που εδρεύουν στους νομούς των γεωγραφικών ενοτήτων Θεσσαλίας, Κρήτης και νησιών Αιγαίου Πελάγους.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«ΡΟΜΠΟΤακης» για τον διαχωρισμό σκουπιδιών στην Κρήτη
Επόμενο άρθροO Zuckerberg ξαναχτίζει το Facebook