Οι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής chat Facebook Messenger θα έχουν πλέον την δυνατότητα να αφαιρούν πρόσφατα απεσταλμένα μηνύματα, ευελπιστώντας να μην έχει δει το περιεχόμενο ο παραλήπτης τους.

 

Όπως ανακοίνωσε η Facebook σήμερα οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους 10 λεπτά για να πατήσουν “unsend” σε κάποιο μήνυμα στο Messenger, είτε το έχουν στείλει σε ένα μόνο άτομο, είτε σε κάποια ομάδα.

 

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Για να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, απλά πατήστε πάνω στο μήνυμα που θέλετε να αφαιρέσετε. Θα εμφανιστεί ένα μενού που θα σας δίνει την επιλογή “Αφαίρεση γι όλους” είτε “Αφαίρεση μόνο για εμένα”. Το Messenger θα αντικαταστήσει το μήνυμα που επιλέξατε με ένα μήνυμα που θα λέει ότι αφαιρέθηκε το προηγούμενο.

 

Προσοχή! Αν περάσουν τα 10 λεπτά, τότε η μόνη επιλογή που θα έχεις θα είναι εκείνη του «“Αφαίρεση μόνο για εμένα”, όπου ουσιαστικά απλά διαγράφεις το μήνυμα και δεν το βλέπεις εσύ. Ουσιαστικά, όταν χρησιμοποιείς τo unsend στο Messenger το γνωρίζει ο παραλήπτης του μηνύματατος γιατί πολύ απλά του εμφανίζεται μια ειδοποίηση ότι διέγραψες ένα μήνυμα, απλά αν δεν το είχε ήδη διαβάσει, μπορεί να μην μάθει ποτέ τι έγραφες .

 

Σημειώνεται ότι πριν έναν χρόνο περίπου, το Facebook είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει διαθέσιμο αυτό το χαρακτηριστικό για όλους, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της αφαίρεσης παλαιών μηνυμάτων από τον CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και άλλων υψηλά ιστάμενων ατόμων εντός της εταιρείας. Οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν να κάνουν αυτό το πράγμα μέχρι να αποκτήσουν όλοι οι χρήστες αυτήν τη δυνατότητα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαιρετίζει την κατάργηση του αυτόφωρου για δημοσιεύματα
Επόμενο άρθροΤο 1/3 των παγετώνων των Ιμαλαΐων θα λιώσει ως το 2100