Το κρατικό βρετανικό δίκτυο, σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός μικρού γραφείο με έδρα τις Βρυξέλλες ή το Άμστερνταμμετά μετά το Brexit, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να εκπέμπει σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

 

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel, αποκάλυψε ότι διεξήγαγε συζητήσεις σχετικά με αυτή τη δυνατότητα στο Νταβός με τον γενικό διευθυντή του BBC Tony Hall.

”Το Βέλγιο είναι συχνά στη λίστα των επικρατέστερων πόλεων για τις εταιρείες που είναι πρόθυμες να αγκυροβολησούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τον Brexit”, δήλωσε ο Michel από την ελβετική πόλη που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το BBC εξετάζει επίσης την Ολλανδία και την Ιρλανδία ως πιθανές τοποθεσίες για το νέο παρακλάδι του.

 

Το BBC χρειάζεται άδειες για τη μετάδοση των διεθνών προγραμμάτων του (BBC World, BBC First, BBC Entertainment και BBC Earth) σε όλη την Ευρώπη, σε οποιαδήποτε από τα δύο σενάρια του Brexit, μετά τις 29 Μάρτη.

 

Ως εκ τούτου, για να εξασφαλίσει μια άδεια εκπομπής πανευρωπαϊκής εμβέλειας, το BBC θα πρέπει να έχει είτε την κεντρική του έδρα είτε σημαντικό τμήμα του εργατικού δυναμικού του σχετικού καναλιού ή μια δορυφορική υπηρεσία σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕργαστήρια παρουσίασης της ελληνικής κουζίνας
Επόμενο άρθροΠώληση έναντι 25,5 εκατ. του κτηρίου των κεντρικών γραφείων στη Νέα Κηφισιά