Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη ακολουθώντας τα ισχυρά κέρδη της Wall Street χθες εν μέσω προσδοκιών ότι οι τελευταίες εμπορικές συνομιλίες Κίνας – ΗΠΑ θα συμβάλουν στην επίλυση της διένεξης.

 

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 21.144,48 μονάδες.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,8% και ο δείκτης Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,9%.

 

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 καταγράφει μικρές απώλειες 0,25%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%.

 

Από τον πετρελαϊκό κλάδο η Inpex σημειώνει ράλι 12,5% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη. Στο μεταξύ, οι PetroChina και China Petroleum & Chemical καταγράφουν άλμα άνω του 2%.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι εάν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα σημειώσουν πρόοδο θα αφήσει την προθεσμία της 2ας Μαρτίου να περάσει χωρίς να υλοποιήσει την απειλή για αύξηση των δασμών από το 10% στο 25% στα κινεζικά προϊόντα.

 

Οι δύο πλευρές έχουν εντατικοποιήσει τις επαφές τους προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν την 1η Μαρτίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜικρή πτώση κερδών το 2018
Επόμενο άρθροΑμοιβαία επωφελής η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας