Δεν διαφαίνεται ενδεχόμενο επίτευξης συμβιβασμού

 

Δεν διαφαίνεται ενδεχόμενο επίτευξης συμβιβασμού για το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας στο σημερινό EuroWorking Group.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδιάζεται να υπάρξει απλά μία εξέταση της κατάστασης όπως θα αποτυπωθεί από τους εκπροσώπους θεσμών αλλά και από την ελληνική πλευρά που θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκης.

 

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες διαπραγματεύσεις οι οποίες όμως φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αλλά και προειδοποιητικά πυρά και από τις δύο πλευρές.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε μονομερή ενέργεια με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, στην οποία τελικά δεν προχώρησε, μετά τα μηνύματα που έστειλαν οι θεσμοί και κυρίως η Κομισιόν διά στόματος Ντέκλαν Κοστέλο και Πιέρ Μοσκοβισί.

 

Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη κατά την διήμερη σύνοδο του EWG, οι εκπρόσωποι των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται απλά να παραπέμψουν το θέμα στο Eurogroup της 5ης Απριλίου. Όπως φαίνεται, αυτή είναι και η λύση που προκρίνει το Βερολίνο, όπως διαφάνηκε από έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για το ζήτημα.

 

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν επιστρέψει στην Αθήνα την 1η Απριλίου. Ο προγραμματισμός αφορούσε την εκκίνηση της 3ης αξιολόγησης, αλλά αναμένεται να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της 2ης, καθώς παραμένει ανοιχτό τόσο το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας και των κόκκινων δανείων, όσο και η εκκρεμότητα με το ένα δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιαψεύδει η Άγκυρα παρενόχληση μαχητικών στο ελικόπτερο του Τσίπρα
Επόμενο άρθροΥπαίθρια φυλακή για τους πρόσφυγες η Ελλάδα