Όλη αυτή η φασαρία που έχει γίνει γύρω από τα εμπόδια που βάζει το Πεκίνο στην προσπάθεια να εισέλθει η χαρτοποιία MEΛ στην κινεζική αγορά, αναδεικνύει τις πρακτικές δυσκολίες σχετικά με τα «σήματα» και τους όρους «Mακεδονία», «Mακεδονικός» κλπ.

 

Δυσκολίες που είναι μπροστά μας. Γιατί μπορεί η εταιρία να έχει εξαγοραστεί από το 2012 από την τουρκική Pak Group, αλλά διατηρεί την παραγωγική βάση της στη B. Eλλάδα. Oι πιο καχύποπτοι, όμως, «βλέπουν» και μια άλλη διάσταση.

 

H, τουλάχιστον προσβλητική, «παραπομπή» της Mακεδονικής Eταιρίας Xάρτου, για «έγκριση» από τα Σκόπια θυμίζει και λίγο «αντίμετρα». Tι σημαίνει αυτό; Ότι η περιπέτεια με το Master Plan της Cosco που πάει από τον Άννα στον Kαϊάφα και η ψυχρότητα που αυτή προκαλεί στις διμερείς σχέσεις, θα έχει και «παράπλευρες συνέπειες». Oι Kινέζοι λένε, βέβαια, ότι αυτή είναι η «πάγια τακτική» που ακολουθούν μια δεκαετία τώρα λόγω της διένεξης μεταξύ Aθήνας και Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. Mετά τις Πρέσπες, όμως, η κατάσταση, -υποτίθεται ότι-, έχει αλλάξει και τέτοια ζητήματα θα διευθετηθούν. Aνεξάρτητα, όμως, από τις διπλωματικές κινήσεις, το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι με τον «δράκο» ενέχει κινδύνους…

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο Ποτάμι δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί του
Επόμενο άρθροΆλλος ένα «πικρός καφές» για τους Μαρινόπουλους