Πρώτη στις φοιτητικές εκλογές για 33η συνεχόμενη φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 

Η συμμετοχή στις εκλογές κατέγραψε μικρή άνοδο.

 

Όπως προκύπτει τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ συγκεντρώνει πάνω από 40% (49% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια). Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ). Στο 1% διαμορφώνεται το ποσοστό που συγκεντρώνει το ΜΠΛΟΚΟ, το οποίο πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αντίστοιχη η εικόνα και στα ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ να έρχεται πρώτη, δεύτερη την ΠΚΣ και τρίτη την ΠΑΣΠ.

 

Σημειώνεται πως εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

 

«Οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, όπως και στις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αφήνοντας για μια ακόμα χρονιά την κυβερνητική παράταξη στην πλήρη ανυποληψία» σχολίασε ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του Κ.Δ. της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών.

 

Όπως επισήμανε ο ίδιος, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, «η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αναδεικνύεται και φέτος σε 2η δύναμη πανελλαδικά, κατακτώντας μάλιστα νέες πρωτιές σε μεγάλα ιδρύματα, όπως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒαριές «καμπάνες» για τους ξεχασιάρηδες του Κτηματολογίου
Επόμενο άρθροΟ ειδήμων της κωλοτούμπας λέει ότι το Brexit μπορεί να αποτραπεί