Συνεργασία με την Aeroflot Russian Airlines

 

Τα φτερά της στους ρωσικούς αιθέρες ανοίγει η Ellinair του ομίλου Μουζενίδη καθώς προχώρησε  στη σύναψη συνεργασίας με την Aeroflot Russian Airlines.

 

Η ανακοίνωση της συνεργασίας, έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από κοινού με το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την επέτειο των 5 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο  Πρόεδρος της Ellinair κ. Ιωάννης Μουζενίδης, υπογράμμισε: «Η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, συνεχίζει την πορεία της το 2019, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας».

 

Το μνημόνιο συνεργασίας με την Aeroflot έχει ως εξής:

 

-Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.

 

-SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος..

 

Πολύ καλή χρονιά για την Ellinair

 

Το 2018 εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για την Ellinair, που ξεπέρασε για πρώτη φορά, το όριο του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας.

 

Συγκεκριμένα, το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων έφτασε το 90%, με το υπόλοιπο 10%, να μην υπερβαίνει σε αναμονή τα 15 λεπτά.

 

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας, που πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση, τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
Επόμενο άρθροΠράσινη συμφωνία για την εταιρεία METRO