Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την Άκτωρ για την κατασκευή 42 σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, σχεδιασμός που προωθεί από διετίας το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Μέχρι σήμερα η Εγνατία εισπράττει διόδια από συνολικά 13 σταθμούς διοδίων, πράγμα που σημαίνει ότι στο τέλος του σχεδιασμού θα λειτουργούν 55.

 

Είναι γνωστό πως από τους 42 σταθμούς μόνο οι δύο (Σιάτιστα –Αδράνιο) είναι μετωπικοί και όλοι οι υπόλοιποι πλευρικοί.

 

Για τους σταθμούς της Εγνατίας βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έγκρισης της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας, καθώς είχει απορρίψει την προηγούμενη τον περασμένο Σεπτέμβριο η Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της ΕΕ.

 

Αξίζει να επισημανθεί πωςτο διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας κατακύρωσε πρόσφατα στις Αττικές Διαδρομές (την εταιρεία λειτουργίας της Αττικής Οδού), την σύμβαση για την διαχείριση και λειτουργία των διοδίων, καθώς η εταιρεία είναι ο προσωρινός μειοδότης του έργου με έκπτωση 31%, προσφέροντας 25,9 εκ. ευρώ.

 

Την ίδια ώρα η Εγνατία Οδός, ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο και στο διαγωνισμό για την εγκατάσταση POS στους σταθμούς διοδίων, στα σημεία εξυπηρέτησης συνδρομητών και στο τμήμα Ταμείου, Εσόδων και Προστίμων Διοδίων της Εγνατία Οδός ΑΕ. Μοναδικός υποψήφιος στο διαγωνισμό ήταν η Eurobank, η οποία προσέφερε έκπτωση 50,32%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠτωτικές οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
Επόμενο άρθροDEAL NEWS:H EΓΚΥΡΗ-EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH EΦHMEPIΔA