Μεικτά πρόσημα επικρατούν στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, ενώ την ίδια ώρα αναμένουν το νέο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

 

Κλειστό είναι σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο με αποτέλεσμα, ο όγκος των συναλλαγών σε Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα και Αυστραλία να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

 

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai σημειώνει άνοδο 0,44%, ενώ ο Shenzhen component ενισχύεται κατά 0,71%. και ο Shenzhen composite ενισχύεται κατά 0.832%. χάνει 0,28%.

 

Ο κινεζικός μεταποιητικός κλάδος αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, με τον δείκτη PMI των εταιρειών Caixin/Markit να φτάνει τις 50,8 μονάδες, έναντι πρόβλεψης για 50,2 μονάδες.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,65%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,53%. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, το δολάριο Αυστραλίας πήρε την κατιούσα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 0,7043 δολ. ΗΠΑ.

 

Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 0,58%. Η μετοχή της Samsung Electronics έχανε νωρίτερα 0,43% μετά την ανακοίνωση για μείωση 60% στα κέρδη α’ τριμήνου σε ετήσια βάση. Και η μετοχή της SK Hynix υποχώρησε κατά 1,5%.

 

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η  PetroChina, που είναι μεγαλύτερη πετροχημική βιομηχανία της Κίνας, ανέφερε σταθερή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, στα 591 δισ. γουάν (περίπου 87,8 δισεκατομμύρια δολάρια) καταγράφοντας ετήσια αύξηση 8,9%. Το ποσό των καθαρών κερδών που θα διανεμηθεί στους μετόχους της, κατέγραψε ετήσια αύξηση 1% στα 10,3 δισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

 

Σημειώνεται ότι το ιαπωνικό χρηματιστήριο παραμένει κλειστό για 10 ημέρες (από τις 27 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου) για τους εορτασμούς της ενθρόνισης του πρίγκιπα Ναρουχίτο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜηνύει Deutsche Bank και Capital One ο Τραμπ
Επόμενο άρθροΟι εκλογές στην Ισπανία στέλνουν ηχηρά μηνύματα