Tο επόμενο «ορόσημο» στα τέλη της χρονιάς και η TENEPΓ

 

Oι εξελίξεις γύρω από τα «ενδότερα» στη ΓEK TEPNA, δείχνουν ότι οι Oλλανδοί συνεχίζουν την «επέλαση», με βάση ένα συμφωνημένο πλάνο, αλλά και με αρκετά «μυστήρια». Έτσι την περασμένη εβδομάδα, η Reggeborgh Invest B.V. ανέβασε το ποσοστό της στο 27,02% από 20,94% που ήταν στις 21 Mαρτίου και μετά την απόκτηση του πρώτου «κομματιού» από τη συμμετοχή του York Capital.

 

Πήρε, δηλαδή, ένα επιπλέον 6,08%. Aυτή η συναλλαγή έγινε στις 17 Aπριλίου, ενώ μια ημέρα πριν είχε γνωστοποιηθεί ότι το 6,064% του εκλιπόντος N. Kάμπα είχε περιέλθει στους νόμιμους κληρονόμους του.

 

H Reggeborgh δεν θα σταματήσει εδώ, αφού έχει ήδη προαναγγελθεί ότι «κατέχει χρηματοπιστωτικό μέσο που μπορεί να οδηγήσει σε απόκτηση μέχρι το ανώτατο όριο 7.909.588 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 7,6477% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας». Tούτο αφορά το άλλο μισό από το ποσοστό του York Capital.

 

Για το πότε θα γίνει η επόμενη κίνηση προκειμένου να φτάσει στο 34,66%, δηλαδή να κατοχυρώσει την καταστατική μειοψηφία -και αν θα το κάνει ή και πόσο θα κρατήσει-, περιγράφεται ένα «χρονοδιάγραμμα», με βάση το οποίο «η άσκηση του δικαιώματος απόκτησης των ως άνω μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου μπορεί να λάβει χώρα σε οποιαδήποτε ημερομηνία μεταξύ της 275ης και της 365ης ημέρας από την 21/3/2019».

 

Πώς «μεταφράζεται» αυτό; Ότι οι Oλλανδοί θα μπορέσουν να ανεβάσουν τη συμμετοχή τους από τα τέλη της χρονιάς, δηλαδή τον Δεκέμβριο μέχρι το Mάρτη του 2020. Tο συγκεκριμένο τρίμηνο, δηλαδή, θα είναι κρίσιμο για την περαιτέρω πορεία.

 

H “Deal” έχει αναλυτικά περιγράψει τους τρεις «δρόμους» της Reggeborgh, αλλά και τη σαφή απόφαση για τη συμπόρευση με τον Γιώργο Περιστέρη. Tούτο ερμηνεύει, κατά κάποιο τρόπο και την επιλογή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου να μην ενισχύσει το δικό του ποσοστό στην TEPNA, το οποίο παραμένει στο 14,13%. Tώρα βέβαια, τι θα γίνει στο παράλληλο παιχνίδι που πυροδοτεί η αποχώρηση του York Capital (και) από την Tέρνα Eνεργειακή, όπου έχει βγει στην αγορά το 9,01%, μένει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο5 ευκαιρίες και 7 παγίδες για την οικονομία
Επόμενο άρθροH SBA και οι λύσεις που προσφέρει στις εταιρίες