«Το ενδεχόμενο νέων γεωπολιτικών εντάσεων και επιπρόσθετων πολιτικών ολισθημάτων δημιουργεί τον κίνδυνο να επαναληφθεί η νομισματική κρίση της περασμένης χρονιάς και να υπάρξουν πιο δύσκολες μακροοικονομικές και χρηματοδοτικές συνθήκες γενικά» επισημαίνει η Moody’s όσον αφορά στην Τουρκία. Η όποια σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης κινδυνεύει να υποβαθμιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές.

 

Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει μέτρα τα οποία θα περιορίσουν τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης, θα μειώσουν τις πληθωριστικές πιέσεις και θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε η Moody’s σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη.

 

«Το outlook της αξιολόγησης μπορεί να σταθεροποιηθεί αν οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές γίνουν πιο εύλογες και εφαρμοστεί ένα αποφασιστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζει τις διαρθρωτικές ανισορροπίες της κυβέρνησης» σημείωσε η Moody’s.

 

O οίκος αξιολόγησης αναφέρει παράλληλα ότι το πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας υπονομεύουν και η διάβρωση της αξιοπιστίας των θεσμών και οι πολιτικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

 

Υποστηρίζει επίσης πως η απόφαση να επαναληφθούν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη προκαλούν αβεβαιότητα σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν αν η οικονομική ανάκαμψη είναι πιο αργή από την αναμενόμενη.

 

H αξιολόγηση της Τουρκίας μπορεί να ενισχυθεί αν η χώρα υποβάλλει αίτημα ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης ή περιορίσει τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, τονίζει ο οίκος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε σύγκρουση αιωνίων η α’ φάση πλέι-οφ
Επόμενο άρθροΤο real-estate χαρτοφυλάκιο του ΟΤΕ φέρνει έσοδα