Περισσότεροι από 2.300 τίτλοι ιδιοκτησίας στην θυγατρική του ΟΤΕ

 

Η θυγατρική του ΟΤΕ η ΟTE Estate έχει στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερες από 2.300 ιδιοκτησίες οι οποίες το 2017 απέφεραν, μέσω των μισθωμάτων, στον Οργανισμό 52,7 εκατ. ευρώ.

 

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 22,6 εκατ ευρώ έναντι 32,8 εκατ ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ακίνητη περιουσία περιλαμβάνει σημαντικά οικόπεδα- γήπεδα σε στρατηγικές θέσεις, με την πλειονότητα των κτιρίων να βρίσκεται στα πλέον εμπορικά σημεία μεγάλων και μικρών πόλεων.

 

Προς πώληση 14 οικόπεδα

Η εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή προς πώληση 14 οικόπεδα και κτίρια σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ εντός της χρήσης προχώρησε το πρόγραμμα ανακαινήσεων σε 14 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα προϋπολογισμού 1,23 εκατ. ευρώ.

 

Και ανακαινίσεις

 

Ειδικότερα ολοκληρώθηκαν οι ανακαινίσεις στα κτίρια Αθηνάς και Δάφνης που έχουν στεγαστεί οι υπηρεσίες της Cosmote E- Venalue ενώ ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Σίνα, προκειμένου να ενταχθεί στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων για επαγγελματικούς χώρους του ομίλου IWG.

 

Τα deals παρά την κρίση

Μάλιστα στην κρίση έχει καταφέρει να ολοκληρώσει σημαντικές συμφωνίες στο πλαίσιο της αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της. Μεταξύ αυτών, προχώρησε στην πώληση κτιρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και στην πώληση του κτιρίου στην οδό Κολοκοτρώνη που για χρόνια στέγαζε υπηρεσίες του ΟΤΕ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Τουρκία κινδυνεύει να ξαναπεράσει την κρίση του 2018
Επόμενο άρθροDEAL NEWS:H EΓΚΥΡΗ-EΠIXEIPHMATIKH KAI ΠOΛITIKH EΦHMEPIΔA