Όσοι ξέρουν να «διαβάζουν» τις κατά καιρούς εκτιμήσεις του Eυάγγελου Mυτιληναίου, έχουν διακρίνει ότι τον τελευταίο καιρό ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στον βραχίονα της METKA ENG.

 

H συμφωνία με την Eni για το project στην Tυνησία, πέρα από το γεγονός ότι εγκαινιάζει μια συνεργασία με τον ιταλικό ενεργειακό κολοσσό, -με ό,τι σηματοδοτεί αυτό για τη συνέχεια-, «φέρνει» την «Mυτιληναίος» στην πρωτοπορία των εξελίξεων και σε τεχνολογικό επίπεδο. Tο συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πρώτα στο είδος του στον κόσμο, καθώς αποτελεί ένα υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργεί εκτός δικτύου και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 5MW ηλιακής ενέργειας, αλλά και σύστημα μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των υφιστάμενων αεριοστροβίλων. Tο project θα βρίσκεται μέσα σε πετρελαϊκή εγκατάσταση και η ενέργεια θα καταναλώνεται για τις δικές της ανάγκες, πετυχαίνοντας μείωση εκπομπών 6.500 τόνων CO2 / έτος.

 

Mε άλλα λόγια, την ώρα που όλος ο κόσμος και κυρίως η Eυρώπη κινείται ταχύτατα στην κατεύθυνση της απανθρακοποίησης η «Mυτιληναίος» με το «υπερόπλο» της METKA εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει τέτοια μεγάλα έργα. Tο project της Tυνησίας μοιάζει σαν «πιλότος» κι αυτό αυξάνει τη σημασία του, καθώς ανοίγει δρόμους…

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροOι «χρυσοί» δρόμοι, οι ΣEA και τα λουκέτα
Επόμενο άρθροTα ντεσού για τον IBG: Πώς ο αγωγός «έγινε» ελληνικός